Kattutställning på Vellingeblomman

          


Efter 3 timmars sömn var det dags att kravla sig ur sängen. Idag skulle vi köra till Vellinge och ta med oss våra små katter. De hade en liten utställning med olika raskatter, Devon Rex, Main Coon, Helig Birma, Perser, Rag Doll och huskatt. Vi tänkte delta i en kattävling om titeln *Miss(e) Vellinge*, låta katterna fotograferas och visa upp våra små katter.



Många tyckte att Azlan var så himla söt och att han liknade katten Gustav. Här håller han på att bli fotograferad och var väldigt lätthanterlig för fotografen och hans medhjälpare. Ramses hade de lite svårt för att fotografera, men tillslut blev det riktigt fina bilder. Likaså med Zion, men som mest ville smita undan:)

Ett par stannade till vid Ramses och var helt fascinerad av honom, många tyckte väldigt mycket om hans teckning. I ena kattburen sov Ramses och Zion tätt tillsammans, vilket många tyckte såg himla mysigt ut.

Azlan fick vara i en egen kattbur, Ramses och han går inte riktigt ihop än:)

Katterna var otroligt duktiga och var väldigt nyfikna, inte ett dugg rädda. Vill man ställa ut katter så är det bra att man vänjer dem tidigt. Både vid andra katter och folkmassor.
En katt beteénde vetare fanns på plats, hon träffade alla katter som skulle delta i tävlingen. Här berättade hon färgerna och om de katterna gick vidare till final. Våra kattungar gick vidare och sedan skulle 3 domare utse en vinnare. Våra kattungar var inga vinnare denna gången. Däremot vann Aylas kompis Hanna och hennes katt Ozzian :)


Här kelar Ayla med Ozzian innan tävlingen startade. Han är en otroligt fin Helig Birma på 7 år.



En annan katt som var med i tävlingen var denna kille på bilden under. En Bengal katt på 2 år som inte alls tyckte om att vara i närheten av andra katter. Han morrade och fräste och till slut gick han lite för långt.
Han gav sin ägare en lusing med klorna framme, vilket resulterade i ett långt rivsår på högra kinden.
En otroligt vacker katt, men med ett temperament som jag inte skulle klara av!



Sist en bild på min äldsta dotter med vår lilla Zion i famnen, Han kommer förhoppningsvis bli en lika vacker kille som Hannas Ozzian. Som idag vann titlen "Miss(e) Vellinge, ett gratis foto, 10 kg Royal Canin kattfoder och ett hjärtformat halsband:)



*GRATTIS* Hanna och Ozzian:)


Nästa vecka är det dags att bege sig till Vellingeblomman igen, då skall vi ha kaniner med oss. Som skall ställas ut. Kanske blir det någon vinst då :)

Kommentarer
Postat av: Ann-Margreth

Vilka fina bilder du är verkligen snabb till att dela med dig om dagens händelser , tack för det trevligt. Birmakatten är verkligen fin vinsten som gick till honom gick till rätt katt. Så chanserna för Zion finns............

2010-02-14 @ 16:40:43
Postat av: Yasmine

hehe Bengaltempramentet känner jag väl igen i Xena, hon är en utmaning men såååå jättego'. Bengaler är ju rätt vilda ... inga små myskissar här inte S envisare katt får man leta efter. Jag är ju inte Xenas första favorit precis eftersom det är jag som fostrar henne men än så vinner jag LOL

Birman är ju helt underbar, älskar färgerna :) Ni har fina katter och dom kommer säkert att få många fina priser längre fram =)

2010-02-14 @ 16:54:19
URL: http://www.galenmama.babyblogg.se
Postat av: annah

finfina bilder på söta missar!! min kompis har en bengal, och ja, dom har ju verkligen humör i sej dom katterna, men så e ju hälften vildkatt oxå så. men fina e dom:)

hoppas kaninerna tar hem en vinst sen :)

2010-02-14 @ 17:25:31
URL: http://glitterflickan.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Du hittar bilder på Xena på facebook, där finns olika kategorier så att du lätt hittar bilder på min "Vilda Hilda" som hon oftast kallas fniss det finns ju som sagt en anledning till det namnet ... just nu jagar hon min ros, den är tydligen väldigt god ... pust

2010-02-14 @ 18:34:00
URL: http://www.galenmama.babyblogg.se
Postat av: Yasmine

:) Xena är inte helt renrasig (75%) men som uppfödaren sa, hon ser ut som en bengal (sånär på dom vita tassarna), uppför sig som en bengal (hon är lite livlig sa uppfödaren) och jepp, utrymmeskrävande är hon, dock inte aggressiv bara envis. Hon ÄLSKAR barnen i familjen och är dom inte hemma så duger jag och gubben för lite stilla kli bakom öronen ibland, helst gubben då - haha men jag säger en sak; ALDRIG mer en bengal - hahahaha. Tror dock att hon kommer lugna ner sig så fort hon får gå ut :)Man har iaf aldrig tråkigt med en bengal i huset, hon är påhittig som få och ger oss många gapskratt (och några gråa hårstrån)

2010-02-14 @ 20:08:14
URL: http://www.galenmama.babyblogg.se
Postat av: Kristina

Härliga bilder på alla söta kissemissar :-)

2010-02-14 @ 20:40:06
URL: http://johannas-mamma.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Jag vill gärna veta ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Lämna gärna din bloggadress här, så jag kan kika in hos dig:

Vad kul att du vill lämna en liten kommentar:

Trackback
RSS 2.0