Nu är hemsidan uppe

Nu är äntligen hemsidan uppe SveaMys.se men jag trodde visst att jag skulle hinna mer än jag gjort. Att jobba 4 nätter på raken och är just nu inne på mitt 2 :a nattpass. Samtidigt skall jag hinna skicka in uppgifter till mina två nystaratde kurser (Hemsjukvård och Folkhälsokunskap), samtidigt som man skall hinna  umgås med familjen när man vaknat. Hinna klippa beställningar, vila och se på filmen "En natt på museet 2".

                                                    

Hur i all världen skall jag kunna hinna med att bli klar med hemsidan tills imorrn den 1/11????

I alla fall så är sidan upp och är man nyfiken så är ni välkomna att kika i runt i de flikar jag lyckats skapa hitills.
Lämna gärna en kommentar i Gästboken eller i min lilla dagbok inne på SveaMys:)

Det går att göra beställningar på det som finns där, men jag har fortfarande mer att lägga upp.
Det som är nytt, är att man kan gå in i fliken "Mina tyger" och där kunna forma sitt eget plagg. Välja tyger och välja vad man vill att jag skall sy upp, ett set, en muddbyxa eller bara en tröja.

Vilket kan bli ganska kul:) Ingen annan har just den tröjan eller byxan i det plagget.

Om ni inte kikat in redan så gör gärna det nu.

Ett riktigt *myspys* set för barn


                             

Här kommer lite apor. Den gula visade jag upp tidigare i bloggen. Här kommer en bild på det hela setet som min arbetskamrat Ingrid har beställt. Melisa gillade den gröna tröjan med bruna apor så jag sydde ett set till henne med. Den gula aptröjan är sydd i en vidare modell. Medan Melisas gröna aptröja är sydd i en tightare tröjmodell.


                             

                             

Två härligt *myspysiga* set med tillhörande velour muddbyxor i brun färg. Desa tyger kommer ifrån JNY design.

Priset för ett av dessa set kostar 225 kr. Men det finns inte så mycket tyg kvar! Maila mig på
[email protected] eller skriv en kommentar härunder om ni är intresserade.

Sveamys nysydda mys set för barn

              


                               

                                    Klicka på bilderna för att se dem i stort format


Sydde klart ett set igår kväll som kommer att hamna på min hemsida
SveaMys . Sidan har dröjt lite och kommer först på söndag att fungera. Men redan nu kan man beställa detta mys set här via bloggen. Ett set som passar både kille och tjej. Givetvis mudd byxor till små killar istället för en mudd kjol :)

Tröjan är unisex och det skall vara mitt motto med SveaMys. Att alla tygerna jag har skall passa kille som tjej. Melisa fick sitt älg set på sig nu imorse och jag var ju tvungen att be henne posera lite grann. Detta set kostar 225 kr och sys upptill stl. 104, storlekar därefter kommer att kosta 20 kr extra /plagg eller set. Det går åt mer tyg och tid till att sy större plagg.

Jag har detta som en hobby och kommer inte kunna beställa in mer än max 1-2 meter av vart tyg.Vissa tyger är väldigt dyra och då blir det max 1 meter. Vill man ha ett plagg uppsytt till sitt barn från mig så är det ett plagg som inte alla andra har. Det var därför jag valde att börja sy till min lilla tjej. Samt att alla kläder jag syr skall hålla LÄNGE! Tygerna jag syr i har alla förtvättats och krymper inte.

Om ni vill beställa något av plaggen jag sytt så skriv bara en kommentar härunder eller maila mig på
[email protected] 
                                                   
                                        




Kanon bra film för en sprallig 3-åring

                                                  

I eftermiddags rullade vi bilen ner till Entre´, bilen var full av barn som skulle gå på bio. Jag och Melisa skulle titta på Spöket Laban som var ungefär 45 minuter lång. Lagom lång för en sprallig 3- åring.

Jag måste  erkänna att jag var ganska nervös inför biobesöket. Sist hon och jag gick tillsammans för första gången var i somras, då skulle vi se på Ice Age 3. Jag tror vi hann se typ 20 minuter och sedan vägrade Melisa sitta längre. Under dessa 20 minuter så stod hon upp och sa hej till de som satt framförö oss i salongen, hon kikade bak på tjejen som skrattade HELA tiden. Hon vände sig snett bakåt för att titta på killen som pratade högljutt.

Men idag så satt hon HELA tiden. Inte en enda gång reste hon sig upp, tittade bakåt på någon eller blev störd av andra. När filmen var slut så sa hon : Nu kommer det snart mer mamma...hahaha nädu gumman nu är filmen slut och vi måste gå ut:)

Alltså en kanon bra film för en sprallig 3-åring!

Serkan såg UPP (Disneys nya), med kusinen och en klasskompis. Yildiz såg Fame tillsammans med andra kusinen. Alla filmerna som vi gick på började ungefär samtidigt. Medan jag och Melisa väntade in de andra så strosade vi omkring i Entre´(Malmös nya stora shoppincenter).

Filmen handlar om: 

Laban och Labolina vill ge mamma och pappa Spöke en fin present. Men de kan inte komma på vad de ska ge dem. Allt de hittar är antingen något som de själva gillar eller som mamma och pappa redan har. Till slut kommer de på den perfekta gåvan. Fast de kan inte själva leverera presenten...

Det visas 6 olika små avsnitt totalt om Lilla Spöket Laban under biobesöket.


Frissan är verkligen en skön avkoppling



Imorse var jag och äldsta dottern hos frissan. Så himla skönt det var att bli ompysslad i håret. Det blev folie slingor och uppklippt hår och en sned lugg som jag tror jag kommer att trivas med ett bra tag framöver:)

Aylas hår färgade jag igår kväll, frissan tyckte att det blev en fin färgning. Ayla valde att klippa upp luggen hon med och klippte sina toppar. Det blev riktigt fint på henne trots att hon inte klippte så värst mycket. Jag valde en mörkröd slinga tillsammans med en ljus slinga som smälter in ganska fint i håret. 

Jag ville inte klippa mer än jag kan sätta upp håret i en tofs när jag känner för det. Att sedan få läsa skvallerblaskor, modetidningar och dricka en kopp kaffe under tiden är pluset över i:et :)

Nysydda barnkläder i läckra färger och mönster!


Lite nysytt som skall komma upp på hemsidan, som fortfarande inte är klar....
En djungeltröja med röd mudd, men här kan man få muddfärgen i hals och arm i andra färger, gult, brunt, svart och turkost.

Man kan även få uppsytt ett par leggings, muddkjol eller ett par mysbyxor i detta tyg.
Denna tröja syr jag upp til en kostnad av 125 kr. Jag har begränsad mängd tyg, så först till kvarn gäller!




Söta lejon och apor i brun färg på gult tyg. Jag har även detta tyg i grönt. Här är mudden på arm och hals i brun färg. För att få uppsytt en likadan tröja så tar jag 125 kr även för denna tröja.

Min arbetskamrat Ingrid har beställt denna tröja och ett par bruna velour byxor till sitt lilla barnbarn i stl 92.



Turkost landskapstyg och stjärntyg i härligt jersey tyg. Här har tröjan och muddbyxan svart mudd. Detta tyg finns även i cerise och grön färg i både stjärntyg och landskapstyg.

Detta set är en beställning till en liten bebis i stl 62. Priset för detta set hamnar på 225 kr.



Då jag oftast beställer in max 2 meter av vart tyg så har jag begränsad mängd med tyg. Vill man ha sitt barn klädd i kläder som inte många andra har, så är det bara att maila mig på [email protected] eller skriva en kommentar härunder så kontaktar jag er:)

Så sätter jag igång och syr upp ett plagg till just ert barn/barnbarn eller syskonbarn, väninnans barn.

Bella och Odette blev mammor


Vaknade imorse innan klockan ens slagit 8, av en borrmaskin. Väggarna vibrerade och Melisa som hade sovit gott i sin säng, flög upp i min säng och var livrädd! Vilken normal människa börjar borra så tidigt på morgonen???

Efter att besökt toan, kilade vi ut i balkongen för att kolla in om Odette fått sina små än. Jodå hon hade bäddat med päls och när jag lyfte på det lilla duntäcket så låg där 4 små bebisar som sov gott tillsammans. Jag plockade upp de små för att kontollera att alla levde. De kravlade runt och var riktigt pigga alla 4, en av dem var en aning mindre i storleken men lika pigg ändå:)

(Athos har blivit pappa)




I söndags, en dag efter att Athos gick bort. Födde Bella (Melisas kanin) 4 småttingar, hon precis som Odette blev mamma för första gången. Vi trodde inte hon var dräktig, för hon betedde sig precis som vanligt. varken revir benägen eller morrande, som många dräktiga kaniner kan bli. Först efter födseln som vi fick se genom burgallret, var hon revir benägen mot oss.


                                                  Bella håller på att föda



                                    

                                             Klickbara miniatyr bilder


Twinklyskaniner har fått gratulationer fån uppfödare runt om i Sverige. Tack så mycket :)



Skyddsänglar säljes



Mamman till en cancersjuk flicka på 9 år, har gjort dessa underbara skyddsänglar. Pengarna går oavkortat till Barn Onkologen i Lund. Hitills har hon tjänat in tillräckligt med pengar så avdelningen har kunnat få in både X-boxar, spel, kylskåp, mysbelysning och en stor fototapet. Allt för att dessa svårt sjuka barn skall kunna få en drägligare tillvaro när de tillbringar en stor del av sin tid inne på sjukhuset.

Dessa skyddsänglar kostar 60 kr/styck, med ett kuvert och porto så blir kostnaden totalt 69 kr.

Skyddsänglarna kan användas som en berlock på ett armband, ett hängsmycke på ett silverhalsband eller som ett mobilsmycke. Varför inte ge bort smycket som en present eller en julklapp?

Skriv en kommentar härunder vid intresse eller maila mig på min msn: [email protected]. Alla änglarna som jag har finns på bilderna härunder.






En underbar bukett


Igår kom min mamma och hälsade på och hade en underbar höst bukett med sig.
Jag var tvungen att ta bilder på buketten.

Visst är blommorna vackra!!?


Till barnen hade hon köpt varsitt biokort laddat med 200 kr, perfekt nu när det är höstlov:)
Jag har även fått en massa änglar från min arbetskamrat som jag tänkte lägga upp här på bloggen.I somras fick jag många änglar som jag sålde slut ganska snabbt i min andra blogg.

Försäljningen av änglarna går oavkortat till Barnonkologens avdelning i Lund.
Den som gör dessa underbara skyddsänglar, är en mamma som har en cancer sjuk dotter på 9 år.

Jag kommer att lägga upp bilder på änglarna under dagen, så håll utkik! Perfekta att ge bort som födelsepresent eller som julklapp. Melisa bär sin lilla skyddsängel i ett silverhalsband runt halsen.

R.I.P Athos

                              

Igår morse fann Serkan Athos liggandes i sin bur, alldeles stilla. Pigg och glad var han dagen innan så detta kom som en chock för oss.

Vi visste i och för sig, att han inte haft det bra hos sin förra ägare. För er som vill läsa om honom, hur han mådde och såg ut när han kom till oss, så hittar ni info under kategorin "Twinklys kaninuppfödning".

                                              *Vila i frid du underbart fina och goa kanin*

                                                


Athos skall bli pappa vilken dag som helst, den lilla kaninunge som blir mest lik sin pappa kommer att stanna hos oss.....

Första nattlinnet


Melisa har fått sitt första nattlinne, inköpt från H&M. Nybadad och med sitt nya nattlinne på sig, kröp hon ner under täcket och somnade gott.....



Gårdagens inköp från IKEA


Har inte haft ork att sätta mig framför datorn förräns nu. Jag hade lovat igår att lägga upp bilder på gårdagens lilla inköp från den nyöppnade IKEA här i Malmö. Så här kommer lite bilder.

När jag besöker IKEA så vill jag alltid köpa servetter och batterier. Även om plånboken nästan är tom så känns detta lilla köp bra. Man har fått shoppa lite. Servetterna och batterierna följde med mig hem igår:)



Något jag inte sett ifall IKEA haft tidigare, är denna rulle som även finns i vitt. 1,5 meter lång rulle för 49 kr som man kan klä skåpshyllor och bestickslådor med. Nu har jag lite jobb att göra under helgen.



Dessa te sorter har jag helt missat om de tidigare har funnits där?! Testar just nu rabarber och vaniljsmak som är riktigt god. Ett nytt mikrolock i denna härliga limefärg hamnade också i shoppingpåsen.




Dessa två härliga träskålar som är ganska rymliga kommer att användas flitigt både som salladskål och som chips och popcorns skålar. Endast 59 kr för en, billigt tycker jag.Helt klart det köp jag blev mest nöjd med :)



Tog inte bilder på den frysta chokladkakan, 2 för 50 kr och delicatobollarna 13 kr styck. Sifferkexen, är det något nytt hos IKEA? Dem skall Melisa få knapra på till helgen.

Världens näst största IKEA har öppnat!


Såklart var vi där, men inte precis när de hade öppnat. Vid 16.00 tiden parkerade vi bilen i Svågertorp för att göra ett besök i det nyöppnade IKEA här i Malmö.

Massor av bilar, folk och ståhej, men man kände varken av trängseln eller stressen. Vi bara följde med strömmen direkt upp i restaurangen för att äta middag innan vi gick och spanade in resten av varuhuset. Hur ofta kan man äta en ordentlig lunch för under 40 kronor?

En tallrik med kycklingfile,grönsaker, pommes och bearnaisesås för 35 kronor. En prinsess bakelse och kaffe för 10 kronor. *MUMS* vad gott det var :)

                                  "Så fort jag tagit bilden så åt jag upp den goa bakelsen"

                          

Melisa fick testa det nya lekrummet "Smålands skogen" och detta var hennes första besök i ett lekrum inne i IKEA, gissa om hon kände sig stor när hon fick komma in där.
Äntligen har hon fyllt 3 år och får leka därinne i bollhavet. Jag riktigt såg hur mallig hon var, när jag sa hejdå vi ses snart :)

Jag shoppade lite småsaker som jag tänkte visa upp i bloggen imorgon. Hit till IKEA kommer vi att komma många gånger, ett lyxigare IKEA varuhus än vad vi Malmöbor varit vana vid. Inga långa kassa köer, amningsrum, en luftig och härlig barnvänlig restaurang. Trevlig personal och jag kände inte ett dugg av någon stress ibland folkmassorna eller de som arbetade där. Inget KAOS som det oftast blir när  något nytt och stort öppnar upp portarna!

Väl utanför varuhuset så stannade Melisa till och började spexa och ha sig utanför varuhuset. De hade en stor scen och folk både sjöng och dansade på scenen. Sånt gillar hon ,med IKEA flaggan i ena handen och en halvsmält mjukglass i den andra så svängde hon runt.

              

Minimalt med sömn


Gick på första nattpasset igår med vetskapen att morgondagens sömn inte skulle bli lång. Jag har ett utvecklingsamtal nere på min äldsta sons skola kl.12.40 idag.
Han går första ring och det är första samtalet sedan han började gymnasiet, så det vill jag inte missa!


                                           

Men vad jag inte visste var att sömnen skulle bli kortare. Jag hade ställt in klockan på 12.00, men blev väckt redan 10.45. Grannarna håller på att få sin lägenhet renoverad och jag tror de höll på att borra upp hela golvet. Trots öronproppar i vart öra och gömd under ett tjockt täcke, så både hörde och kände jag vibrationerna från maskinerna.

Sitter här med en STOR kopp kaffe och försöker piggna till så jag inte ser allt för trött ut när jag skall på utvecklingsamtalet.
Imorrn är Melisas dagis stängt pågrund av planeringsdag, hur jag skall lösa det  återstår att se??!! Som sagt minimalt  med sömn denna veckan.....



En 3-åring stylar framför kameran


Nu är Melisa väl medveten om att man hamnar på en liten display bakom mammas kamera, när hon fotograferas.
Fyllda 3 år så ber hon mig: " - Mamma ta en bild på mig" - "och nu då mamma, en till". För att sedan säga: "- mamma jag får se", sedan böjer hon sig fram för att se hennes bild på displayen.
Resultatatet av hennes styling framför min kamera syns på detta kollage.



Härligt att hon vill bli fotograferad tycker jag, som ÄLSKAR att fotografera henne och allt annat i min omgivning.


Kommentarer direkt ner i papperskorgen


Jag uppskattar kommentarer, men till en viss GRÄNS!!!

                                              

Kommentarer som "Hallå hur är det idag, besök min blogg", spamm kommentarer "där man skriver in sin egen bloggadress i ett kommentarfält typ 35 gånger", eller "hej besök min blogg jag har en designer tävling" eller andra tävlingar på G undanbedes i denna blogg.



Har ni inget att kommentera angående mina inlägg, så gör er INTE besväret att kommentera alls!!!
Jag har precis kastat "onödiga" kommentarer i papperskorgen, total slöseri av min tid .....


                                                    
                                            

Jag fattar ingenting??!!


Här har vi gått och väntat på att Fantasy skall få sina småttingar. För en halvtimme sedan stack jag in handen i boet och fann lite päls som hon hade bäddat med. Men mitt finger nuddade vid något som rörde sig därinne. Här hade Fantasy redan fött bebisar och snabbt gick det.

Jag grävde runt lite med handen i halmen och fann en enda liten bebis??!! 
                                
                                                      

Hur ofta får kaniner en enda liten unge? Om de får det, så har ju oftast syskonen dött. Men här hittade jag inga fler. Nu är Ayla på väg hem så vi skall lyfta ut huset och kolla igenom ordentligt. För om det finns någon död unge i boet så blir det lätt sjukdomar i boet och det vill vi inte!

Sedan ser ungen ut att vara född igår eller inatt*hmmm*..
Här är en bild på det lilla livet, liggandes i min hand.

                     

*Babyboom* hemma hos oss

Just nu boar vår helvita och blåögda kanin Odette för fullt. Hon har precis en vecka kvar innan hon skall få sin allra första kull. Lite svårt att se vad som är vad på denna härligt håriga kanin:)

Men detta är huvudet och all halm som man kan se, håller hon i munnen.



             
Allra längst in i buren har hon valt en hörna att boa i.



Athos skall bli pappa för andra gången, men första gången hemma hos oss. Det skall bli riktigt spännande att få se hur många ungar det blir och hur de kommer att se ut.

                          ODETTE
                                                               ATHOS

 


Fantasy går på övertid och kommer när som helst att få sin andra kull ungar. Chania har sina 5 veckors gamla ungar som skuttar omkring som vildingar inne i buren:)

Kika gärnas in på vår hemsida Twinklyskaniner.se där man kan läsa mer om våra kaniner och en massa fakta om kaniner.

Outfit från Blog Awards 2009


Fick mailat bilder ifrån Sibel som var med på Blog Awards galan igårkväll.

Jätte kass kvalite på bilderna, får be henne om bättre bilder sedan. Här är min mans systerdotter Sibel i den heta klänningen som jag sydde på i 2 dagar efter hennes önskemål. 


                                                                Visst blev hon läcker!!!!


                                

Jag gissar på att MalmoStreetStyle kommer att ha en del bilder från gårdagens festligheter att visa upp.

Tävling i Klippan


Igår morse satte vi oss i bilen med totalt 6 kaniner. 3 kaniner var våra(Twinklys kaninuppfödning) och 3 hade Hanna från Jetaime´s kaninuppfödning med sig.

Det var dags för kaninhopp tävling denna kalla tråkiga oktober morgon. Jag måste erkänna att jag kände inte för att köra dit upp, ca 10 mil. Jag hade hellre velat ligga kvar länge i sängen :)

Melisa var en riktig rackar unge och sprang runt hela tiden och busade. Med mig i släptåg och tjatandes...Melisa inte röra den dörren, låt bli kaninerna... spring inte ut på gatan och akta dig!! Jag var helt slut men tillslut satt hon ner och vi plockade lite blad och stenar som hon samlade i en plastmugg, rörde runt med en plastsked, denna blandning kallade  vi för bladsoppa. 

          Lite bilder som jag tog från gårdagens Klippan besök. Jag valde svart/vita bilder.

              
               
   
                                                  

Elsa var den duktigaste av våra kaniner och hamnade på 12:e plats. Idag har Ayla begett sig till Burlöv, för att delta med 4 av våra kaniner. Håller tummarna att det blir fina placeringar idag!

Min och 3 -åriga dotterns biverkningar efter svininfluensa vaccinet


En synlig biverkning som jag har på min vänstra överarm, tagen nu ikväll. Idag är det 4 dagar sedan jag tog vaccinet.




Ett litet synligt blåmärke på min arm. Ingen annan biverkning har jag märkt av förutom smärtan i armen(lik träningsvärk).
Jag hade även ont i huvudet och var trött samma kväll jag tog vaccinet, men jag vet inte om det beroddde av vaccinationen eller för att jag jobbat nätter och sovit på tok för lite!


Melisa har lekt på som vanligt och hon fick sitt svininfluensa vaccin i torsdags. Idag sa hon att det gjorde lite ont i armen. Men det var bara en gång. Om man skall ta ett influensa vaccin eller ej är upp till var och en. Jag har två länkar till HÄLSA OCH VÅRD om just varför man skall vaccinera sig och vad vaccinet innehåller.


Frågor som : 
varför det finns kvicksilver och andra tillsatstser i vaccinet finns på denna -->
länken <-- .

Det finns risker med att ta all sorts vaccin och läkemedel, precis som att det finns en risk att inte ta vaccinationen och utsätta sig för risken att bli smittad av svininfluensan.

Ny snygg dator beställd!

      
Men inte till mig utan till min 14-åriga dotter. Hon har jobbat ihop tillräckligt med pengar, så nu kan hon köpa denna snygga dator. Jodå jag erkänner...jag är liiite *AVIS*.

Datorn är himla läcker!! Här kan man spara tusenlappar genom att jämföra datorn på price runner.
Det visar sig att inet.se är billigast!

Drygt 3400 kr för datorn och nu är den beställd. En överlycklig 14- åring kommer att få hämta den hos vår postleverantör nån gång nästa vecka:D


                                      


                                                        Visst är den SNYGG?!
  


*Blog Awards 2009* mitt hemliga projekt

Det har snackats en hel del om vilka världsartister som skall delta i Blog Awards 2009. Jag kan avslöja om vem den ena världsartisten är. Det är en hon och hon skall även delta i kvällens fredags final i Idol:

                                                         JORDIN SPARKS

                  


Jordan Sparks gästade Nrj:s morgon show med Knappen & Hakim imorse och där avslöjade hon sitt deltagande i Blog Awards. Försa hon sig eller??!!   :O


Mitt hemliga projekt är en klänning som jag hållt på att sy till Sibel, som är grundare till MalmoStreetStyle.

(Sibel är inbjuden till Blog Awards)

Het är väl bara förnamnet på klänningen, men har man figur och kan bära upp den snyggt (och är våglig)så tycker jag absolut att man skall ha den på sig! Jag utgick ifrån ett grundmönster på en tight klänning med långa ärmar och polokrage. Sibel hade en hel del ideer och jag försökte rätta mig efter hennes önskemål. SVÅRT var det väl inte. Men PILLIGT??!! "Så in i norden"!

Vi satt till 02.00 inatt för att försöka slutföra den. Sista stygnen på klänningen, blev gjorda 11.25 idag. Hennes tåg till Stockholm skulle gå 12.05. Nu återstår lite prydnader som skall hänga ifrån axelvaddarna, som är sydda utanpå klänningen. Jag kommer att få mailat ett slutresultat från Sibel under helgen.

Här kommer i varje fall en bild på en klänning som nästan är klar, Sibel fick snällt ställa upp på en bild. En helfigursbild på Sibel med en färdig klänning kommer att visas upp i bloggen, jag lovar :)








Nu har Melisa fått sin dos av svininfluensa vaccin


Idag blev det av, vid halv 12  gick vi till Bvc och tog en nummerlapp. Melisa hade fått veta varför vi skulle till Bvc.


En barnsköterska tog henne till ett rum tillsammans med en liten nalle. Där fick Melisa ge nallen en spruta och trösta honom för han var lite rädd. Melisa var riktigt stark, ända tills det var dags att komma in i rummet till sköterskan.

Då spände hon sig och sa nej. Hon fick sitta i min famn och när sköterskan gav henne sprutan så grät hon. Men så fort hon var klar och tog fram en massa klistermärken och små leksaker, blev hon tyst igen.

Duktiga tjejen valde ett bokmärke och en liten rosa padda:)Hon har fått alvedon i förebyggande syfte och ligger nu gott i sängen och sussar middag.

Nysydd klänning


Igår förmiddag satte jag mig bakom symaskinen och sydde en klänning med stjärnor till Melisa.




Tyget är himla mysigt och klänningen blev väldigt uppskattad :)
Även idag skulle hon ha på sig sin nya klänning. Denna klänning kommer att hamna på min hemsida SveaMys.se Tänkte arbeta med hemsidan under helgen så den blir klar innan söndag.

Priset för denna långärmade velour klänning, hamnar på 130 kronor.
Det går även bra att beställa velourklänningen här via min blogg.
Maila mig då på [email protected] även vilken storlek ni önskar.

Jag håller även på med ett hemligt projekt,som har att göra med Veckorevyns Blog Awards 2009 att göra som sänds på tv på lördag. Tänkte avslöja lite om det under kvällen.

                    NYFIKEN?

Nu har vi i Skåne nått 0-strecket




Fy fasiken så kallt det var imorse!! Första skrapningen på bilrutan blev gjord imorse(med hjälp av ett cdfodral) och självklart var tanken tom, så jag fick ställa mig vid bensinpumpen och frysa ytterligare ett tag *Brrrr*, körde barnen till skolan idag och lillan till dagis.

                                         

Jag måste definitivt köpa mig en isskrapa, att hålla på att skrapa rutan med ett cd fodral är inget att rekommendera.....

Att bli stoppad av polisen just idag när det är kallt, är väl typiskt också*suck*. Jag körde inte för fort, vi hade bälten på oss, de ville bara jag skulle blåsa. Efter 5:e försöket så blev jag godkänd:D

Första blåsförsöket blåste jag för kraftigt och för fort. Andra försöket blåste jag innan han sa att jag skulle blåsa. Tredje försöket blåste jag för kort, vad som hände vid 4:e försöket vetiitusan, men vid 5:e försöket fick jag köra efter att blivit godkänd...

Man skall blåsa kraftigt(men inte för kraftigt) och låååååångsamt, med väl fyllda lungor!


Nu har det gått ett dygn efter vaccinationen mot svininfluensan. Jag har sovit som en stock inatt. Jag har inte märkt av spänningen i armen, vid själva sticket. Men när jag steg upp så kände jag att armen fortfarande är öm.
Jag har en väldigt liten bula innaför själva sticket. Jag kan röra armet problemfritt, men när jag böjer den uppåt så smärtar det litegrann.

Biverkningar efter sprutan som är mycket vanliga och inträffar vid fler än 1 av 10 vaccinationer är: smärta,rodnad,svullnad, lokal förhårdnad vid injektions stället, huvudvärk,trötthet, feber, muskelvärk och ledvärk.

Biverkningarna som jag fått är endast en liten bula vid injektionsstället. Jag har lite ont i armen, men direkt smärta kan jag inte påstå. För jag kan skriva på tgb(tangentbordet) utan problem, diska, köra bil och bära en fullt påbylsad 3 -åring från bil intill dagis.
Så en ganska lindring biverkning, kan jag påstå. Nu står det ju också i info pappret som jag fick med efter att blivit vaccinerad. Att eventuell biverkningar försvinner oftast inom 1-2 dagar utan behandling.

Lillan skall, som jag bloggade om igår, få sin vaccination idag inne på Bvc. Hoppas även hon får lindriga biverkningar som jag fick. Sedan finns det ju panodil att ta i förebyggande syfte som jag har gjort!


Nyinkomna velour tyger för barn


En halvtimme innan Stoff & Stil stängde gjorde jag ett besök i butiken.
Jag hade fått nys om att de skulle komma in med nya härliga velour tyger under hösten. Tyger som inte finns med i deras höst/vinter katalog.

Men personalen hade inte en aning när de skulle komma in. Men idag hade jag tur!!!!
Alla barntygerna hade kommit *Jippiiiie* :)

Här kommer 2 av tygerna.

Visst är de söta??!!
Härligt mjukt velour tyg *MYS*.





Nu har jag fått första vaccinations dosen mot svininfluensan!


På väg mot UMAS(Malmös universitets sjukhus), klockan närmar sig 13.30.
Ingång 94 G skulle vårdpersonalen infinna sig för att få sin spruta.

                                                    PÅ VÄG IN

                         


     Med mig i väskan hade jag denna lappen ifylld. Alla 3 svarsfrågorna hade jag kryssat i NEJ.

                            

                                           Denna lapp var uppsatt inne i trappan.

                          

Med bestämda steg gick jag in bakom denna glasdörr(undre bilden),vidare in genom en stor korridor, följt av en stor sal. 

                                             NU FANNS DET INGEN ÅTERVÄNDO

I salen fanns det uppsatta skynken för att man skulle få lite privacy, när man får själva sticket i armen. På golvet var det markerat med pilar och olika nummer. Totalt 6 nummer, man kunde ställa sig bakom vilket nummer som helst och bilda en kö.

Men någon längre kö hann det aldrig bli. Själva överräckningen av lappen samt id koll, spritning på armen och sticket tog typ 3 minuter.

                          

Eftersom jag reagerat på en influensa spruta för många år sedan, (jag fick influensa efter att tagit sprutan), så tyckte de att jag skulle sitta ner en kvart innan jag fick gå. Bredvid mig satt en kvinna som var väldigt allergisk mot en massa olika saker. Minns inte allt hon sa, men hon skulle stanna kvar en halvtimme. Hon fick samma reaktion som jag, den vanligaste: Spänningar runt själva sticket.

På min vänstra sida satt en annan kvinna, hon hade reagerat på en magnecyl och blivit riktigt illa däran,för ett tag sedan. Hon fick samma reaktion som oss två men även lite spänningar i nacken. Hon fick också gå efter en kvart.

                      


Här är jag efter sticket, med ett litet sött plåster på överarmen. Öm är jag runt sticket och det ömmar när jag rör armen. Men inga andra biverkningar har jag känt av. Tänkte faktiskt ta en Panodil i förebyggande syfte, samt lite mot ömheten i armen. I morgon skall jag ta lillfia till Bvc, hon har precis fyllt 3 år och har fått en lapp från Bvc om att få influensavaccinet.

Men ville vänta med henne, för att se hur jag själv reagerar innan hon får den. Än så länge är det frid och fröjd...

(Alla bilder är tagna med min sonyericson C905)

Snart skall jag krypa ner under täcket

                                


2 nätter avklarade och nu är jag ledig en hel vecka. Gick av kl. 07.00 och skall alldeles strax lägga huvudet på kudden. Men någon lång sömn blir det inte. Lite över 11 skall gubben väcka mig.

Han och jag har nämligen en date vid middagstid. Skall avslöja lite senare vad vi skall göra:)


                                                    
Jag har även en träff med influensa vaccinet idag. Jag har hela dagen på mig fram till kl. 22.00 för att få mitt vaccin. Vårdpersonalens tur att få sin första spruta.

                                           Nojjig inför sprutan??...**hm**, jooo det är jag:O

Val av bloggnamn, svårt?!

                                                     
Här kommer ett tips!!!

Att välja ett bloggnamn är inte det lättaste enligt mig. Innan jag kom på "SveaMys" så funderade jag på vilket namn jag skulle ha i en hel vecka!!!
Skall namnet på bloggen ha en betydelse, eller inte? Skall blogg namnet vara ens eget namn. Något som står för en som person? Njaee jag hade namnet elmas inne på bloggspace i över 2 år.

Fyndigt eller inte, det var ett namn som jag inte trivdes med direkt. Här kommer ett litet tips till er som funderar på ett bloggnamn eller kanske vill ändra det namnet ni redan har valt.

Min familj består av 7 personer: Gubben som snart fyller 39 år, hans namn börjar på S. Mig då som har fyllt 37 i år, mitt  namn börjar på V. Äldsta dottern på 18 år,hennes namn börjar på A. Äldsta sonen som snart fyller 16 år, hans namn börjar på E. Mellan dottern på 14 år, hennes namn börjar på Y. Yngsta sonen som är 12 år, hans namn börjar på S. sedan kommer minsta dottern på 3 år, hennes namn börjar på M.

SVAEYSM är alla familjemedlemmarnas första bokstav i resp. namn.

Men ett helt obegripligt ord och knappast ett bra bloggnamn/domännamn, eller hur?!

In på google för att leta upp ett program eller en hemsida som kunde hjälpa mig formulera bokstäverna till ett begripligt ord, något med en betydelse. Vilket är lättare sagt än gjort.
Att sitta med ett papper, var inget jag hade lust med. Men visst gillar man att kasta om bokstäver, så kan man ju göra det med hjälp av ett papper och en penna.

Jag fann en sida som heter ARRAK software. Matade in bokstäverna i det tomma fältet. Valde ett ord på svenska, men här kan man välja andra språk om man hellre vill det. Valde annagram på 500, med max 2 ord / anagram.

Anagram betyer att man kastar om ett ord eller en mening, så det bildar ett nytt namn. Man kan välja att ha endast 1 ord, men då är risken att man får för lite träffar.

Detta låter kanske invecklat och svårt, men det är det inte!

                        JAG LOVAR!

Så nu fick ni veta hur mitt  bloggnamn kom till:)

Ännu en mp3 favorit


Jag har lyssnat en hel del på denna låten med Jay Sean på radion.
En låt som helt klart måste ha en plats i min Mp3.


Go och glad


                                 Nu i helgen testade vi Ballerina Pepparkaka.
                           Tror bilden på Melisa säger allt om hur gooooo den var :)


             

                                Go och glad och HÄRLIGT kladdig runt både mun och tröja.

                   Men vadå, skall man njuta till fullo så måste man ju få kladda lite i varje fall.....

Inbjuden till Bloggawards!


Ja inte är det jag....*avis*?? Njae egentligen inte, men jag är himla GLAD att Sibel är inbjuden!!!

Fick veta nu ikväll, att mina barns kusin Sibel har fått en inbjudan till bloggawards. Hon har ordentlig koll på vad som är inne och ute i klädväg.

         

Hon håller i hemsidan MalmoStreetStyle . Här lägger hon upp färska bilder av dagens outfits ifrån malmö Stad, med hjälp av en fotograf. Hon fångar in personer som vandrar omkring nere i City, med snygga outfits och hon lyckas även fånga in en del bloggare och modeller också.

Har ni inte besökt sidan tidigare, så tycker jag definitivt att ni skall göra det.


Min nya logga

                      

Måste få visa upp min nya logga till min hemsida som snart kommer att läggas upp på sveamys.se. Hemsidan är inte riktigt klar än, men snart kommer man att kunna gå in och kika på barnkläderna som jag sytt.

TUSEN TACK ÅSA, du är guld värd. En flitigt 4 barns mamma har gjort min nya logga till hemsidan, fick dem mailade imorse. Kika gärna in på Åsas blogg. Hon bloggar inne på bloggspace där jag tidigare hade min blogg.

En härlig blogg som ger en solglimtar i vardagen. Hon skriver roligt och bloggar även om sina projekt som barnboks illustratör. Hon och hennes syster har barnböcker på G!

Visst är loggan tjusig :D

Vågar man?På tisdag är det dags att ta influensa sprutan!


Ja nu är det ett jäkla velande, för jag har ju sagt till jobb att jag skall ta sprutan.
Men jag vetitusan NU!!??

                                               

Pratade med min ena arbetskollega på telefon för en stund sedan. Hon skall INTE ta sprutan, hennes dotter som har barn i åldrarna med min minsta dotter, de skall INTE ta sprutan.
Medan min väninna som har 7 barn, där skall alla ta sprutan!

Hon väntar sitt 8:e barn och vet inte hur de gör än med gravida, men uppmanas de att ta den. Då skulle hon minsann också ta sprutan.

Så här är läget i min familj: Gubben tänker INTE ta den! Äldsta dottern Ayla på 18 år, skall INTE ta den. Hon fyllde i lappen i skolan, undertecknade och lämnade in. Här frågade hon inte mig, utan detta ville hon bestämma själv. Visserligen ett moget beslut att bestämma själv, men var det ett rätt val?

Inte en aning!!

Äldsta sonen som snart fyller 16 år, fyllde i allt på lappen, han kryssade även i rutan NEJ jag vill inte ha sprutan! Jag frågade varför och då sa han att han gillar inte sprutor"sprutskräck"! Jag signerade hans lapp och ändrade inget av det han fyllt i.

Men nu drar det verkligen ihop sig här!! På tisdag skall jag infinna mig på UMAS för att få influensa vaccinet. Melisa har fått en lapp från Bvc, att under veckan som kommer är det dropin mellan månd-fredag för att få sitt vaccin.

Vecka 45 är det sagt att min 12 åring och 14 åring skall få sina vaccineringar.
Nu tänker jag en massa: Den första tanken är biverkningar!! Ok om man bara får lätt feber och lite rodnad efter själva vaccinering.
Men det andra folk och tidningar pratar/skriver om : Nervskador, cancer, MS, konstant huvuvärk, invaliditet och att man kan hamna i koma!! Hur väl stämmer det? Är det hörsägen eller undanhållen fakta?

Ja jag vet inte och är man en dålig mamma som låter dem ta vaccinet eller en dålig mamma som inte vill att barnen skall vaccineras? Ja inte vet jag det iheller, men som sagt ett beslut måste tas innan tisdag.

                                  HUR TÄNKER NI GÖRA OCH VARFÖR?

Inför Egypten resan


Är man en förstagångs resenär till Egypten så vill man gärna inhämta så mycket information som möjligt. Jag beställde två böcker ifrån Adlibris.com och fick böckerna i brevlådan igår.

                     


Böckerna kostade 74 kronor styck och innehåller en massa fakta om Egypten. Sevärdigheter, om maten, små enkla fraser, vad man bör tänka på och det viktigaste av allt som jag tycker är: "inför resan".

Jag tar tacksamt emot tips från de som varit i Egypten, vad de tyckte om resmålet, vilket resebolag ni åkte med, ris och ros. Har ni bloggat om eran Egypten resa? Isåfall länka mig dit.

Inte visste jag att i Nilen finns där en avskyvärd parasit, en mask som gärna vill boa in sig i ens kropp*HUA*!! Man skall inte ens gå längs nilens strandkant..

För er som är uppmärksamma så har ni sett en liten väderleks karta för Kairo. Tyckte det  skulle vara kul att få följa vädret lite, från nu till december månad.

Idag är det 67 dagar kvar tills det är dags att bege sig till Sturup flygplats, för att sedan ta plats på flyget mot Egypten :)



Yoghurt Raspberry helt klart en sensation


Vilken choklad, Marabou har kommit ut med!!! Den är helt klart en sensation!
Igår smakade vi på denna nya choklad och jag ger den helt klart 10 poäng. Jag som normalt inte är en choklad lover.
Har hittat en lördagsfavorit i bland godishyllorna " Marabou Sensation Yoghurt Raspberry".

Testa den!!!
                               

Fredags mums


Melisa startade dagen med att mumsa i sig en STOR maräng med choklad, efter att ätit upp sin frukost bulle.
Vi var inne i ett konditori imorse och köpte frukostbullar, Melisa fastnade framför marängerna.

Blicken sa allt, så jag köpte en åt henne:) Aja, är det fredag så är det!!!



             

Besök hos Bockarna Bruse


Tyckte synd om gubben härhemma som mått riktigt dåligt!! Han har knappt fått någon sömn de senaste 2 dygnen, så som han hostat och haft ont när han andats. Melisa och jag gav oss iväg ut för att låta gubben få vila ut, utan att behöva ha oss stimmande omkring härhemma.

Vi tog en tur bort till Almvik för att besöka djurgården. Men alla djuren var ute förutom den enorma suggan. Den var Melisa livrädd för, suggan stånkade och frustade , så Melisa drog mig i armen och ville ut därifrån:)

Uppe på en kulle inte långt från oss, betade de 3 Bockarna Bruse. Vi tog lite kvistar från en buske och kallade på dem. Melisa var lite rädd för dem och klättrade bara på staketet innan de kom fram till oss. Kvistarna fick jag ge dem, det ville hon inte. "Mamma de kan bitas", sa hon!

Här är lite svart vita bilder från Almvik:








Tillbaka från Jourläkarcentralen


Gubben blev sämre under kvällen och mådde riktigt kast! Det pep när han andades och han hade ont över bröstet. In i bilen och körde ner honom till jourläkarcentralen. Efter 1 ½ timme hade han fått sin diagnos och utskrivet medicin.

                                                        

Lunginflammation, en kåvepenin kur på 10 dagar samt en stor flaska slemlösande. Måste erkänna att jag hade en extrem bacill skräck när vi satt i väntrummet. Folk hostade nös och såg riktigt sjuka ut, samtidigt hade jag min sjuke gubbe bredvid. Jag spritade händerna och försökte hämta luft från friskintaget ... vadå nipprig?
*Hahahaha*... jag har INGEN lust att bli krasslig igen.

Från det ena till det andra så gick gruppdiskussionen väldigt bra, jag hade svårt att hålla mun. Pratade på typ hela tiden. Jag gillar verkligen denna läraren, hon utstrålar en sådan harmoni och glädje. En lärare som verkligen brinner för vården och oss personal.

Hon skulle sätta sig nu ikväll och skriva betyg i ämnet "lindrande vård" en 100 poängs kurs. Gissa om jag är nyfiken:)

Dags att kila iväg


Klockan har rusat iväg idag. Snart skall jag kila iväg till en gruppdiskussion där vi skall diskutera palliativ vård.
Sedan är en 100 poängs kurs avslutad. Har endast denna diskussionen kvar i kursen *skönt*.

       

Gubben är hemma idag, kom hem efter 3 timmars jobb, superförkyld och ont i bröstkorgen.
Nu ligger han halvt slocknad i soffan. Det var hans tur att bli smittad nu. hemska förkylningsvirus som vägrar försvinna från oss.

Melisa har precis tagit plats i soffan och skall titta på disney channel.

Dags att kila nu..... 

Trams framför kameran


Melisa var på ett riktigt bushumör när jag skulle fotografera hennes söta kanintjej som Ayla hade med sig från Liseberg.

Solen sken genom rumsfönstret och då tyckte Melisa man skulle ha solhatten på sig :)
Lite söta miner från en 3-åring, som tramsar sig framför kameran bjuder vi på.


Så jäkla frustrerad!!

Hela dagen igår gick åt att formatera om min laptop! Samtidigt som jag hade börjat en ny vecka då jag INTE skulla äta något godis/socker/kaka på minst en veckas tid.

Vad händer?!! Jo min bärbara dator gjorde mig så jäkla frustrerad *vips* hade 5 mjuka godisar slunkit ner!!

                 

Denna dator har jäklats under en längre tid, men jag har inte orkat formaterat om den. Datorn har segat så in i norden, så man orkade inte ens tända den. En  ganska ny dator som blivit använd minimalt pågrund av detta segande.
När minsta sonen fick låna datorn, så förändrades den. Men nu är det barnförbjudet att använda denna laptop. Jag hänvisar alla barn till vår kraftdator.

Sent igårkväll var datorn återställd, Visa var igång, Office fungerade och antiviruset hade scannat färdigt.
*PUH*, snacka om att jag var irriterad!!

Jag hade inte lust att skriva ett enda blogginlägg, eller läsa några bloggar. Men idag känns allt bra igen, datorn funkar kanon och är snabb som tusan!!!!

                                   

Ett litet inlägg till min dotter


Melisa och jag tog en höstpromenad, mitt i stormen, jisses vad det blåste!!!

Jag hann fotografera lite innan vi gick hemåt igen. Detta lilla klipp gjorde vi tillsammans.
Melisa bestämde låten:)
*Mors lilla olle* brukar jag sjunga för henne på kvällarna.




3 -åring mimar till *Boom Boom Pow*


När jag körde bilen spelades boom boom pow på radion. Melisa sa åt mig att skruva upp. När refrängen börjades spelas, då satte Melisa igång med att mima för fulla muggar:)

Jo jag vet, kvaliten är inte den bästa, dottern spelade in henne på sin mobil som inte har den bästa videoinspelningen.
Men kolla in hennes mun, tjejen verkligen anstränger sig*hahaha*:D

     

Medlem i bloggtrafik än?


                                        

Om inte så klicka er in och få garanterat 100 besökare så fort ni registrerat er!

                                        
BLOGGTRAFIK


Ni kommer att få se statistik barometern peka uppåt.

Tjuvstart




Idag har det varit rena rama höst stormen i Malmö. Regn , starka vindar och hagel mellan varven. Jag
valde att stanna inne hela dagen. Vilket ledde till en tjuvstart, kanelbullens dag är först imorgon. 
Det nonchalerade jag totalt:)




Kanelbullar med både pärlsocker och nötter på toppen, fyllda med smör och sockrig kanel*mums* säger jag bara!!!


Skumt som attan??


                                           

Jag har valt typsnittet Book Antiqua som skall användas när jag skriver ett inlägg. Men nu helt plötsligt visas typsnittet Comic Sans i mitt första inlägg för dagen*hmmm*??

Någon som ser något annat typsnitt? Kolla in inlägget från igårkväll och första inlägget idag, ser ni samma typsnitt eller är de olika?
Tycker det är märkligt då jag har tagit bort typsnittet Comic Sans i stilmallen??


Vilket inneväder!

Vaknar vid halv 9, hela rummet är i ett mörker. Jag hör hur det regnar och vinklar persiennerna, jisses det verkar ha öst ner mycket under natten.
Idag är det verkligen ett inneväder!!

Jag har sovit som en stock, la mig innan 22.00 och fick sova ut.
Tog kameran och fotade en bild på dropparna som avslöste varandra på fönstret.



På himlen hänger det tunga gråa moln som antagligen kommer att hänga där hela helgen.

Trist för dotterns skull. Hon skall åka till Liseberg ikväll, bo på ett hotell, äta en god frukostbuffe för att sedan tillsamammans med hennes "girlfriends" bege sig mot Liseberg.
Visserligen kommer en av tjejerna ha med sig regnjackor till alla, men jag hoppas ändå att molnen inte hänger över dem på söndagen.

Här hemma klampar Melisa omkring med sina "prinsess skor" ala falska Dior skor, köpta i Turkiet under semestern.
På sig har hon sin kjol med spets och söta tröja med en rosett över bysten, hon säger hon sig vara en "liten prinsessa":)

En bild på hennes glittrande skor, visst är de tjusiga?!


Trött och kelen




Efter mitt tredje och sista nattpass, var det dags att ge sig hemåt. Flexen stod på 1 timme och 25 minuter +. När det är fredag morgon och man går av, då kan man gott flexa ut lite tidigare. Sagt och gjort, 20 minuter innan passet slutade sa jag hejdå till dagpersonalen.

Väl hemma satt mina 2 äldsta vid köksbordet och käkade sin frukost. Kittlade mina två mellanbarn under fötterna så de vaknade:)

Melisa sov så gott i sin säng. Killade henne lätt under fötterna och lyfte upp henne i min famn. "Melisa är trött mamma", sa hon och sträckte ut sig i min säng. Jag tog av henne pyjamasen och började ta på henne kläderna för dagen. Här sträckte hon sig och mös i min famn. Jag sträckte mig efter kameran och fotade en trött och riktigt kelen liten nybliven 3-åring:)



Gubben är på jobb, lillan är på dagis, 4 stora barn i skolan och mamman skall snart krypa till kojs.
3 timmars sömn räcker så man kan ställa om klockan igen.
Jag har nu 7 lediga dagar framför mig*SKÖNT*!!!

Nya favoriter i min Mp3

Äntligen en låt som jag fastnat för när det gäller Beyonce. Hennes "Halo" och "If i were a boy"var inga favoriter direkt.
*Sweet Dreams* har landat i min Mp3 och är en klar favorit!





David Guetta feat. Akon med nya hiten "Sexy B****". Titeln är väl inte den bästa, men låten den gillar jag. Akon är en av mina favoriter och det mesta han rör vid blir en hit.



Akon och Whitney -O- Vilket sång par och vilken MYSIG låt. Lyssna och hör själva:)



Fler favoriter har jag, men just dessa är heta och nyinkomna väl värda ett blogginlägg!

Skummande vågor


Otroligt att ens 2 veckors solsemester gick så himla snabbt!
Här sitter man och blickar tillbaka och njuter medan man bläddrar igenom alla bilderna....


Bilder tagna med C905

På semestern använde jag flitigt min Canon EOS 400D. Men min mobil blev använd den med, dock inte lika flitigt. Här kommer ett fåtal bilder tagna vid stranden på mig och Melisa.

Kanske inte världens bästa bilder, men tillräckligt bra för att vara tagna med en mobil kamera(Sonyericson C905).
Har ett hundratal bilder från Turkiet som jag håller på och pillar med så fort jag får en stund över.

Lovar att slänga upp fler bilder från vår härliga semester:)



RSS 2.0