Första simtävlingen på 3 år


En hel söndag tillbringade jag, Yildiz och Melisa borta i Lommas simhall, Pilängsbadet.
Yildiz har efter drygt 3 år paus från simmandet valt att komma tillbaka. Igår var det dags efter drygt 2 månaders lagom långa simpass, att visa vad hon går för i bassängen. Nervositeten var på hög nivå, både när det gällde Yildiz själv och mig. Yildiz är själv en simlärare och har nyligen gått teknikkurser, så att bli diskad existerade bara inte!

Här var det att få en bra start och komma i mål med en bra tid. Jag själv tycker att tiderna var bra, då hon persade alla tiderna som hon haft sedan innan. Men då hade hon simkonditionen och styrkan att ta sig fram i vattnet. Nu gäller det att arbeta upp den igen. Min dotter var vädligt duktig, men någon medalj knep hon inte. Det sa jag till redan från början att nu är det tiderna vi skall jaga , inte medaljerna.

När hon väl var i vattnet så skrek jag och hejade så varenda en i simhallen hörde mig. Vilket jag totalt struntade i :) Tjejen behövede ett ordentligt stöd och det skulle hon baske mig få!!!
Efter söndagens tävling kan jag säga att jag är JÄKLIGT stolt över min dotter.När 50 fjäril sträckan var avklarad så var hon rejält slut. Att klara av en fjärilsträcka på eftermiddagen, när man redan simmat de andra sträckorna är inte direkt en hejare. Men hon klarade hela sträckan och simmade väldigt fint.

                                       
                                                           *STOLT Mamma*

Lite bilder på min 14 - åriga dotter som den 2 maj fyller 15 år. För den uppmärksamme och teknikkunniga, kan man se att hon håller en fin streamline under vattnet. Dock är bilden liten här på bloggen, så det kan vara svårt att se om där överhuvudtaget är någon under vattnet :)





Melisa kommer att gå i sina systrars spår. Det blir simning för hennes del också. På Lomma badet tog hon baddar märket utan problem. Så denna tjejen verkar ha ärvt simmargenerna med. Efter en vecka med feber och snuva har hon nu kryat på sig och blev överlycklig när hon fick bada i bassängen.


*Lite kattbilder*


Ramses gör verkligen själ för sitt namn. Om man nu vill tro på att faraon Ramses var en muskulös kille, som gick stiligt och inte ville äta matrester men gärna åt delikatesser :)

Zion kastar sig över allt som hamnar på golvet. Men just idag när Melisa satt i sin stol och mumsade i sig en glasspinne. Då hoppade Ramses upp på köksstolen och spann för fulla muggar, ingen Zion syntes till. Ramses ville ha full koll på Melisas glass, kanske tappar hon en bit? Tungan slank ut med jämna mellanrum.



Men om man sitter fint och tittar lite snällt. Får man sig en bit glass?

Nope inte en enda bit fick han och när Melisa var klar hoppade han snopet ner från köksstolen..



Lilla Mandisa låg ute i balkongen på bordet i en trästol från IKEA:)


Bild på köket


En liten bild på en del av köket. Man kan se både golv,tapet,köksstolar och den nya lampan. Melisa ville vara med på bilden för att visa upp sin egen lilla köksstol. Köpte barnstolen på Ikea för 399, en svart liten trästol. För att sitta lite mjukare så har jag lagt dit en sittdyna, en liten groda även den köpt på IKEA.



Melisa vill trots snuva och feber vara klädd som en liten prinsessa. Innan hon sov middag ville hon ha sina naglar målade med rosa nagellack. En annan har åkt på förkylning och ont i axeln som går upp över nacken. Svag värk i både hals och öra, såklart på samma sida där jag har ont i axeln. Vill helst inte vakna med nackspärr imorgon...

Min mamma kom på besök i helgen för att titta på det färdiga köket. Med sig hade hon en underbar bukett färgglada tulpaner. Var tvungen att ta en bild, en liten *påskbild*:)


Anna Bergendahl

Jisses vilken röst denna tjej har! Egentligen inte min typ av musik, men denna tjejen fick en till att stanna upp och lyssna.

Jag tror starkt på denna tjej och låt i Norge.




Hur var det nu med Darin? Blev han stött för att han inte fick en sådan bra placering igår?
Att Salem Al Fakir kom så högt upp på placeringen förvånar mig. En töntig låt enligt mig.

*Student 2010*


Här hemma är det en massa på gång. Ett färdigrenoverat köksgolv och nytapetserade väggar. Nyinköpta möbler, gardiner, blommor och lite annat till köket. Lite fler inköp väntas göras inne på IKEA:)Imorgon skall den nya diskmaskinen installeras och handdiskning dagligen är ett minne blott. Skall bli så himla gött att ÄNTLIGEN få fylla diskmaskinen igen med smutsiga tallrikar och sedan bara trycka på knappen *ON* :D



                           

Vi har en en blivande tonåring (Serkan) som skall firas samtidigt som vår äldsta dotter fyller 19 år, i början på april. Knappt en månad senare fyller Mellersta dottern 15 år. Mindre än en månad senare den 1 JUNI tar äldsta barnet i familjen, studenten. Hennes gymnasieskola skulle visst vara först ut i Malmö detta året. Frisör skall bokas, klänning skall inköpas, restaurang skall bokas och något jag nästan glömt bort....Hennes student plakat med bild!!!!

Vilken bild som skall upp på plakatet har jag liggandes i ett av alla våra fotoalbum. Måste se till att rota igenom dem. En cool bild ifrån Turkiet som jag redan då visste skulle hamna på hennes student plakat:))

Samma vecka som dottern tar studenten skall hantverkare åter in i vårt hem. Badrum och lilla toalett samt en del av köket skall renoveras. I köket gäller det rör som skall läggas om. Vi bor i en HSB Brf där det jämt händer saker och nu kommer vi vara utan toalett, dusch och kök i 5 HELA veckor.  Vad som är synd är att vårt redan fint kaklade badrums väggar med bård och kaklade golv rivs bort utan någon ersättning....

På måndag väntas ett samtal med en avd chef inne på UMAS där jag skall skriva in mig som tim vikarie natt. Jag kan då inte säga att jag har ett händelsefattigt liv precis ;)

Melisa och jag skall på bio

Vi skall se Alvin och gänget 2:)

Hoppas nu hon gillar den. Vi har Alvin och gänget 1 hemma och den gillar hon starkt!

Egentligen ville vi se Prinsessan och grodan. Men den är redan borttagen från biograferna!
Var den så dålig??


Lite bilder på Zion







Zion är familjens keligaste katt. Om man är upptagen och inte har tid att kela med honom så envisas han tills han vinner. Nafsar lite lätt och burrar upp sig ordentligt. Han är också den lugnaste av våra 3 katter.

Igår myste han i vardags rummet av solens härliga strålar och lekte med en liten tyg bläckfisk. Då måste ju bara kameran fram. Visst har han växt en hel del?!! :))

Apollonia har blivit storasyster


Någon som minns lilla Apollonia?

Den 22/2 blev hon storasyster till en gullig liten kille som har fått namnet Leonidas. I all hast på väg till Letti, så glömde jag kvar min systemkamera och fick nöja mig med min iphone. Som med sina ynka 3 mega pixlar och utan blixt, fick ta bilderna på dessa små godingar.

Trots rörliga objekt som blev suddiga på bild, så gör Apollonias superstolta smil att bilden ändå känns lyckad:))







Nya tapeten

Hela helgen har gubben hållt på att tapetsera. Medan vi tittade på melodifestivalen jobbade han i köket. En riktigt flitigt gubbe man har haft hela helgen:)

Så här ser vår nya kökstapet ut. Vad tycker ni?



Denna här nya kökslampan har jag spanat in på Ikea och tror den kommer att passa fint i köket:)


Baksöndag



Imorse var mMelisa och jag på badet ute i Burlöv. Riktigt kyligt i bassängen, många som klagade att de frös. En annan har väl lite mer hull och lämnade inte bassängen förräns Melisa började huttra. Efter en varm dusch och bastu så var vi varma igen. Ett Mc Donalds besök gjorde vi med innan vi for hemåt igen.



Igår bakade jag, Yildiz och Melisa en massa bullar och kakor. Nyinköpta bakböcker från bokhandlens rea färdiga att testas. Det blev äppelknyten, chokladknyten och kakor med hasselnötter doppade i choklad. Vi fyllde två tallrikar och gjorde ett besök hemma hos svärmor.

Jag håller på matintaget och försöker hålla mig till max 1300 kalorier, tills min Modifast dimper ner i brevlådan. Försöket med kålsoppan resulterade i för många klökningar. Om man får äta sin egen favoriträtt var dag i 7 dagar vem hade klarat det? Inte jag och första kålsoppe tallriken var riktigt god. Tallrikarna därefter vill jag inte ens tänka på. Så denna diet höll i endast 3 dagar, men jag skall påbörja en ny diet och se hur länge den håller.

Paus från dieten och kaloriräknandet blev det igår kväll då jag och gubben gav oss iväg till Elysee för att äta Fondue. Vi hade det riktigt mysigt i 1 ½ timme och sedan bar det av till bian. Vi såg Percy Jackson en kanon film som jag varmt rekommenderar:)

Ikväll skall alla barnen utom Melisa till bian och se denna film.



RSS 2.0