Fun House

I måndags var jag och Melisa på Fun House. Ett lekland med bollar och studsmattor. Ett paradis för en liten tjej på 3 ½ år. Mindra kul var det när Melisas mamma begav sig uppför en trappa med kameran i handen. Såg inte en bjälke som var placerad lägre än min längd. Med blicken neråt slog jag i denna vadderade bjälke med full fart.

Himla tur att man inte föll baklänges en meter :O Ett blåmärke i pannan och en rodnad på högra ögonlocket. Men vilken tur att man hade balans :)

Min väninna var där med lilla Apolloina 2 ½ år och 2 månader gamla Leonidas. Vi hann prata om både det ena och det andra medan tjejerna busade runt. Svettiga och lite trötta fick tjejerna varsin glass att mumsa på.



Här kommer en liten tjejig scrapbild:) Längesedan jag tog mig tid till att scrappa.

Ramses i trädgården









Vädret i Malmö idag var soligt och skönt. Så jag kokte mig en kopp kaffe och gick ut i trädgården för att njuta lite i solen. Men när jag skall sitta och mysa i hammocken, då dröjer det inte länge innan Ramses står innanför trädgårds dörren och mjauar * Jag vill också ut* :)

Zion ute i trädgården


Inga av våra katter verkar ha problem att gå med koppel. Men när solen skiner så skönt, varför skall man då promenera? Nä vet ni vad, då skall man lägga sig bekvämt på den sköna trätrappan och bara njuta....




Odettes små ungar


För 10 dagar sedan blev Odette mamma och ni kan tro de andra kanin tjejerna är avundsjuka! De boar och drar päls för fulla muggar. Men tyvärr så har ingen kavaljer kommit för att träffa dem:)

Odette fick totalt 6 ungar , 2 dog och 4 ligger nu och myser för fullt tillsammans. Mamma Odette göder dem så bra så. De är så himla rulltiga och goa:))

Hamnar de på rygg så har de svårt för att vända sig och väljer att sova lite så här :D



Vill ni se fler söta bilder på vår lilla egypten kull, så besök vår hemsida som uppdateras nästan dagligen.

                                                  Twinklys kaninuppfödning

Min lilla bad prinsessa

Melisa älskar sin lilla blåa badbalja och föredrar att bada i den fylld med leksaker än att plaska runt i ett stort badkar :)

Hon bryr sig inte ett dugg om när jag fotograferar henne och posera i vattnet är inget problem om man heter Melisa.






Ett litet kollage *Nysydd velourklänning*

Sydde denna lilla velour klänning till Melisa igår. Hon valde tyg, längd och halsmudd själv. Gissa om hon var nöjd efteråt. Detta är ett helt nytt Stoff & Stil tyg som även finns i rosa, med samma blommotiv.

Om jag ber att få ta bilder på henne ställer hon glatt upp, men då får man allt vara snabb med att trycka på kameran, För här går det undan, trots feber och väldigt mycket snuva i nosen. Så har denna lilla tjej fortfarande gott med energi.


Av detta tyg kan jag sy både tröja, byxa eller en tunika om man hellre vill det. Har gott om tyg :)
Hojta bara till här i kommentars fältet eller maila mig på  :  [email protected] .

När mamma är på toaletten....


......passar man på att göra bus.
Om en stor Oboy burk står på bordet då är det svårt att hålla fingrarna i styr :))




Igår besökte vi vårdcentralen och gick därifrån mot apoteket med diagnosen, Melisa har fått öroninflammation. Melisa ville absolut hålla i påsen med medicinen och lyckades hålla den 10 meter efter att vi betalt för medicinen. Sedan tappade hon påsen och det lät *KRAS*....


Jag lyfte upp påsen och det droppade för fullt. In igen till Apoteket för att *få*en ny medicin. Få och få kan man säga, jag fick betala igen! 189 kr + 189 kr för samma medicin*GAH*. Gissa om jag var sur efteråt.Melisa ville glatt prata på men jag sa till henne att jag är sur nu.

Mor & dotter prat:


Mamma varför är du sur? Jo, för att du tappade medicinen och jag fick betala för den igen. Nu är mammas plånbok tom. Men mamma, jag gjorde det inte med meningen, sa Melisa. Jag vet sa jag, men jag är ändå sur. Sedan var det tyst en stund till tills Melisa sa så här:

När pappa kommer hem skall jag säga till han att han skall slänga ut dig.* JAG VILL HA EN ANNAN MAMMA*
*hahaha* ljuvliga lilla skitunge, kan man vara sur en längre stund med en 3 -åring som pratar på som en forsande vattenkran? Hon vet precis vad hon skall säga och ordförrådet denna lilla tjej har är STORT!

Hon kan verkligen driva en till vansinne ibland men däremellan så har vi härliga stunder tillsammans:D

Vackra Zion


Visst är han vacker våran goa Zion :)
Min dotter Ayla tycker om att *låna* sin mammas systemkamera.
Dessa fina bilder tog hon på honom.



Grattis min stora tjej :))

Ett lite sent blogginlägg blir det idag. Min äldsta dotter Ayla fyller 19 år idag *HIPP HIPP HURRA*:D

                          

Kl. 18:14 den 7 april 1991, blev jag mamma för första gången, 1 månad innan jag fyllde 19 år och min man blev pappa, även han ganska ung. Men det gick bra :)

Jag jobbade natt och gick av mitt pass imorse, gick hem lite tidigare för att idag skulle hankatterna i familjen kastreras. Zion har varit extremt hanig och låter inte lilla Mandisa vara ifred.. Medan Ramses å andra sidan inte förstår alls vad det är Zion håller på med. Skall skriva mer om hur veterinär besöket gick senare under veckan.

Efter att katterna lämnats till Djursjukhuset, så lämnades Melisa på dagis. Jag och Ayla åt frukost tillsammans innan jag trött som en gnu, kröp ner under täcket.När jag vaknade var Melisa hemma??!!

De hade ringt från dagis o ch pratat med min äldsta dotter som även hon är förkyld och hostig. Melisa hade gråtit mycket på dagis och hade feber. Hon ville inte väcka mig så hon hade gett sig iväg och hämtat henne.
Ånej tänkte jag som ville få mina 3 natt pass den här veckan avklarade. Lönen denna månaden lär suga kotte *suck*.... Ringde jobb och berättade att det blir VAB igen. Imorgon blir det ett samtal till VC. Då har det gått en vecka sedan förra läkarbesöket.
Då var proverna bra, varken hög sänka eller ett positivt strep prov. Men hon är fortfarande rosslig och nu feber som låg ikväll på 39,4. För ett par veckor sedan hade hon över 40 graders feber .

Min dotter har startat upp en blogg idag, som kommer att hamna på min favorit länkar. Här kan ni läsa och se jättegulliga bilder på våra kaniner och få mer kunskap om kaniner, en del information som ni kanske inte visste om kaniner. Även om kaninhoppningen som våra kaniner deltar i.

Min kanin Odette skall få smått vilken dag som helst, bli först med att se gulliga bilder på dessa små.

Twinklyskaniners blogg

Snart dags att krypa ner under täcket. Melisa sover djupt just nu på mina knän:))


Nysydda härliga barnkläder


Katarina, nu kommer bilder på lilla Philips kläder som jag hoppas når dig i början på denna vecka :)

Hoppas Philip kommer att trivas i dem. Dessa kläder går att beställa men jag har tyger i begränsad mängd.



Ett mysigt vår set, t-shirt med mjuka velour byxor i pirat modell.



2 par piratbyxor sydda i mysig och skön stjärnvelour med resår i midjan.



Randiga muddbyxor sydda i en vidare muddbyxa modell. Riktigt härlig velour:)
Alla mina tyger förtvättas, vilket betyder att kläderna jag syr inte krymper efter första eller andra tvätten osv....

Grattis min goa *lilla*tonåring

Idag för 13 år sedan föddes min minsta son. Jisses det har gått 13 år sedan man höll honom nyfödd i sin famn. Vi gick hemifrån kl. 05.00 och strax efter 06 var han född.

Ett *STORT* Grattis på din födelsedag önskar jag dig :))



Med sina insamlade födelsedags pengar köpte han den cykel som han spanat in ett tag. En Crusier, som han tyckte var himla skön att cykla på :)



Med sång och en bricka med blommor och lite presenter sjöng vi för honom. En gång per år får man äta frukost i sängen och det är på sin egen fördelsedag :D

Nya kattbilder


Igår var vi hembjudna hemma hos mamma och bonuspappa, på en väldigt trevlig påskfrukost.
Trots förkylningar så var vi välkomna, de var inte rädda för vårt jobbiga virus :)

Ett bord dukat med massor av goda frallor, lax, köttbullar, ägg, sill och en massa annat gott på bordet.
Poppmätt efter den goda frukosten så tog jag kameran och fotograferade Def Leppard och lilla Mandisa som fick följa med på besöket:)















Sista bilden på min mamma och hennes lilla misse *Def Leppard*


Brazil Jack en REN besvikelse!!!!!

Ett evigt elände har vi haft härhemma med förkylningar, hosta och feber. Under en helg fick jag vara hemma för att ta hand om Melisa istället för att jobba. Gubben var sjuk och hade ingen ork alls att ta hand om henne, så det fick bli vård av barn 2 av mina 4 nätter som jag skulle jobbat. De resterande två nätterna gick bra att jobba för då var det måndag och tisdag och då har dagis öppet.

Vi hade bestämt oss för att gå på Cirkus innan oavsett om jag jobbade eller ej. HSB hade köpt in en föreställning på eftermiddagen och den tiden passade ju bra även för en nattarbetare :) Nu var det år och dagar sedan jag gick på cirkus. Så detta skulle bli lika spännande för både mig som för Melisa.



Sockervadd måste man väl ha när man besöker Cirkus?
Det var första gången Melisa fick en egen sockervadd, den köpte vi innan cirkusen började. 
Jodå jag var förberedd på klibb. Hade en ny ren nerblötad wettex trasa i en plastpåse i väskan;)



Clownerna var helt klart en favorit. Dock blev inte bilderna superbra, då jag hade Melisa i mitt knä och försökte samtidigt ta en bild. Ingen extra blixt på och mitt korta objektiv monterat...



Akrobaterna var jätteduktiga och modiga. Här var det full rulle när de var igång:)

Men sedan när, har man en paus efter 45 minuters program???? En paus som enligt speakern skulle vara på 15 minuter blev drygt 25 minuter lång. Vilken 3 åring vill sitta still då?Om man inte köper något som fyller munnen?? 

Ett försäljnings trick enligt mig. Ett FULT sådant. Barnen fick för en peng rida runt i ringen på ponyhästarna och det verkade som om killarna som styrde hästarna, tävlade om vem som skulle dra in mest pengar. För här gick det fort att åka ett varv på ponyhästens rygg!!!

Clownen fyllde sina händer med en massa ballonger och popcorn och godis ropades upp att man kunde köpa. Nä *usch* sådant gillar INTE jag :P
Här åkte cirkus besöket långt ner i betygen. Jag ger baske mig inte mer än ETTA och något nytt Cirkus Brazil Jack besök blir det inte fler gånger!!!!!!!!!

En liten Påsk hälsning




Ha nu en riktigt trevlig påskhelg allihopa. Kram från Vinnie och lilla Melisa som blev fotograferad hemma hos mormor idag :)

RSS 2.0