Bayram


Är gubben turk och mamma svensk, då blir en massa olika firande. Idag var det bayram och nästa firande blir julafotn, då tomten kommer förbi härhemma. Gubben bjöd ut oss till ett ställe här i Malmö som heter Sultan Palace. Här gör de turkisk buffemat och du kan äta tills du nästan spricker.

Mätt och belåten gav vi oss sen vidare för att besöka svägerskor och svärmor. Medan regnet öste ner i omgångar. Men vi hade turen med oss och slapp bli blöta!

Melisa blev fotograferad idag iklädd sin fina prinsess klänning som hon kallar den:)

Första bilden tagen med min Canon EOS som ger en väldigt klar bild av min lilla 3-åring.




Andra bilden tagen med min iphone hemma hos min svärmor när det hade mörknat ute och endast en lampa i taket sken.
Men jag redigerade den i PSE för att ge den en målad look.
Kvaliten är ganska grusig kvällstid inomhus. Skall testa den dagtid inomhus och se hur kvaliten blir då.



Test av min iphones 3 megapixel kamera

Jag tog mig en 45 minuters promenad runt mitt område här i Malmö. Solen skiner för fulla muggar, men det blåser och är kallt. Efter att intagit dagens första Ipren, så tog jag mig ut. Lite snörvlande och en aning haltande så testade jag min iphone 3Gs kamera.

Första bilden i inlägget fick mig att dra på läpparna och undra, vad denna människa tänkte på när han/hon fäste en platspåse full med brödbitar i trädets ena gren??!! :)

Förhindra att råttor och andra småkryp får sin lilla matbit? Rädd för fåglar och vågar inte mata dem själv så det var bäst att hänga upp påsen och sen kila iväg. Med vetskapen att man ändå gjort en god gärning: fåglarna har fått lite mat att mumsa på. Om de nu ser påsen*hahahaha*.





Tja, jag som äger en Canon EOS 400D med 2 olika objektiv och diverse filter. Måste väl säga att kameran tar väldigt fina bilder "för att vara en mobilkamera". Inte är jag bortskämd med min digitala systemkamera, däremot måste jag säga att själva fokusen var ganska "knevlig", som vi skåningar säger ;) En aniiing besvärlig!
Här under röda bär som är ganska små, krävdes en viss koncentration att få rätt på fokusen.
Samtidgt blåste vinden så att ta en bild vid rätt ögonblick när grenen var stilla.....var inte lätt!




När jag höll på att fotografera påsen med bröd. Så såg jag en äldre dam med sin lilla hund, snegla lite åt mitt håll. Hon undrade nog varför påsen hängde i trädet och varför jag fortograferade den. Så jag gick bort till henne och frågade om jag fick fotografera hennes ivriga lilla hund. Jag berättade att jag testar min nya mobils kamera och tyckte att påsen var ett roligt objekt att fotografera:) Damen sa - sitt still Trolle....men Trolle ville inte sitta still :)

BILDBEVIS på det *fniss*, han ville bara sniffa på mig.



I ett mörkt buskage tittade solen fram och så gjorde även min iphone :)





Dessa små blad tuggade jag faktiskt på när jag var liten. De var en aniiing sura minns jag. Nope jag vågar inte smaka på dem i vuxen ålder..



Väl hemma tittade jag till kaninerna. Här var det matdags och en av kaninungarna satt och åt i matskålen. Kaninungen var inte still utan rörde sig hela tiden, tuggandes på pellets. En ganska hyfsad rörlig bild tycker jag.

Vad tycker ni, borde inte iphones mobilkamera få ett ganska hyggligt betyg?
På en skala från 1-10, vad ger ni?


Presenten från gubben var en .........


                                                       

Gubben vet vad jag gillar och när han vill ge mig den bästa presenten så vet han precis vilken. Här kommer en bild på min allra första iphone och ni, jisses vilken teknik som gömmer sig innanför skalet på denna manick :O

Jag har inte orkat pilla eller gå igenom allt, men sakta och säkert så kommer orken tillbaka. Förutom att vara angripen av virus så har jag nu fått så jäkla ont i höften. Kände av en liten molande värk redan dagen efter bröllopet. Men idag var det så jag haltade. Skall man ha bekymmer med hälsan så är det väl lika bra att allt kommer på en gång...eller?!

Lite bilder på min nya tekniska pryl :)

                 
    
              
Jag lovar att lägga upp bilder som jag tagit med kameran.
Jag har en direkt länk till Facebook på skärmmenyn, så de första bilderna lär hamna där :)

Trötthet


Inte klokt vad ett virus kan göra med ens kropp! Snörvlig, ont i huvudet och värk i musklerna, kan få vilken stark människa som helst på fall. Vad som är tråkigt med det hela är förlusten av pengar. Karensdag och sjukavdrag, är man sjuk så straffas man....


                         

Här har jag legat i princip hela helgen i soffan, sovit har jag gjort. När gubben går upp före mig och har energi mer än mig, då är jag verkligen SJUK. Kände att det var inte lönt att blogga, hjärnan har gått på väldigt låg energi. Igårkväll satte jag mig på balkonggolvet för att plocka upp hö och halm som trillat ner från kaninburarna. Drog fram dammsugaren och sög upp lite annat skit som låg på golvet. Då kom svetten fram, vingliga spagetti ben när jag gick tillbaka till min sköna soffa.
Vi har inglasad balkong och ett element där så man fryser inte häcken av sig, eller står i något blåsväder när man sitter där. Så mamma kaninerna med sina bebisar har det ganska skönt därute :)

Påtal om svett så brukar jag aldrig svettas, men ni kan tro jag har gjort av mig med minst en liter svett denna helg!!!
Idag känner jag fortfarande trötthet, tog mig ut för att lämna lillan på dagis. Fick en liten dos av frisk luft.
Snuvan sitter i bihålorna och med hjälp av min supernässpray så lär det väl lossna snart.

Jag vet, ett JÄTTE tråkigt inlägg.....

MEN ikväll tänkte jag visa upp min nya leksak som gubben köpte åt mig, en bröllopspresent. Jag önskar mig inte en massa smycken och kläder eller parfymer. Ny teknik är det som står mig närmast, när det gäller önskningar.
Så har ni lust kika in ikväll så skall jag försöka göra ett fint inlägg om presenten, den som jag knappt orkat pilla på *suck*.

Nysydda tröjor till lilla Johanna

Här kommer tröjorna till din lilla Johanna, Kristina. Men  du kan tro det var ett himla jobb att få rätt på dessa namnlappar. Dels är de mindre än de jag tidigare har sytt fast på kläderna. Sedan är de gjorda i ett annat material som verkar leva loppan så fort jag skall sy fast lapparna i tröjorna.

Jag ville sy fast lapparna i sidan av tröjan, i nedre kanten på byxor eller vid framsidans nedre kant på tröjorna. Jag fick sprätta och försöka igen. Melisas byxor och tröjor var först ut. Jag har fått lägga ifrån mig kläderna ett x antal gånger *frustrerad* ...

Men nu tror jag att jag lyckats få rätt på dem. Men bara om de hamnar i sidan fastsydda i tröjans framstycke och bakstycke. Dessa lappar är inte gjorda i Sverige utan kommer ifrån Frankrike. Men tror inte jag kommer att beställa mina namnlappar därifrån igen...

De är fina, men jobbiga att sy med. Jag hoppas du kommer att bli nöjd med tröjorna ändå:)




På älgtröjan är två lappar fastsydda och du kan väl säga vilken placering av lapparna du mest tycker om.
Vid din nästa beställning får du 25% rabatt och fri frakt !

Tröjorna kommer nog fram till dig på måndag.

Stormen slet av taket på Lindängsbadet

Tur att mina barn inte jobbade borta i badet ikväll. Fick veta nu när vi kom hem från bion att taket på badet hade blåst isönder.

Kolla in denna -----> artikeln <----  !

Taket är gjord av plast som slets isönder i migtten och la sig som ett täcke över basänger och duschar. Egentligen ett utomhusbad som har gjorts om till ett inomhusbad för olika simgrupper under höst och vinter.


2012



Ikväll skall jag ge mig iväg. Stormvarning ute och det öser ner i omgångar här i Malmö. Men har man en date så ställer man väl inte in den för lite vindar, eller?! Öresundsbron (bron mellan Sverige och Danmark) är stängd!

Men det stör inte oss vi skall inte över vatten ...

Gubben har nämligen bjudit ut mig på bio ikväll. Vi skall se 2012, en film som både jag och gubben sett framemot att få se:)

        
 

Någon som sett filmen än?

En väl uppskattad leksak till vår lilla 3- åring


FIFFI huset var verkligen en kanon leksak till Melisa. Sedan att de hade sänkt priset inne på BR gjorde att jag inte kunde motstå att köpa den.

Jisses som Melisa har lekt med detta hus!!!
Även idag så har hon varit fullt sysselsatt, det var nästan så man fick dra ut henne, så vi kunde ge oss iväg till IKEA :)



                       Jag rekommenderar varmt denna leksak till små 3-åringar.

Presenter


Idag fyller maken år, så vi har ätit en smaskig rosa prinsess tårta. Presenten till honom var lite svår att komma på. Han har 2 akvarier och det största akvariet fick en ny pump :)

Inne på Hornbach hittade jag en stark pump till honom. En Juwel 1500 som han blev riktigt glad över. Mina 2 äldsta barn köpte två ciklider till honom. Han fick även dyra chokladpraliner från mig i en vacker ask. Lite dekorationer till akvariet. Så nu har han lite pillejobb framför sig med sina akvarier.


                                                  

Jag skämde även bort Melisa idag...Att göra det någon gång gör väl ingen skada? Jag shoppade inne på BR, det var ju rea*hmm*. Jag skall lägga upp en bild imorgon här på bloggen för att visa vad hon fick. Upskattat var det och jag rekommenderar denna  leksak varmt. För hon har lekt i över 5 timmar med väldigt lite pauser :)

Kolla in detta söta videoklipp !

Min äldsta dotter gjorde klart detta videoklipp med våra små kaninbebisar idag. Ett klipp väl värt att se. De är så himla söta dessa små :)

Nästan alla är till salu och kan tingas. Transport upp till Stockholm ordnas utan problem.



                 

 

Klicka er gärna in på vår hemsida Twinklys kaninuppfödning.


Sista födelsedagen för i år

I vår familj är gubben sist ut att fylla år och den äldsta i familjen. Han blir hela 39 år.....
Inte klokt vad åren rullat iväg!

Vi blev tillsammans när han var 19 år och jag 17 (nästan 18). Så nog retas man emellanåt att han har blivit gråhårig. Det har han ju och en annan börjat få de där tråkiga synliga mörka ringarna under ögonen.
Födelsedags present, ja det har jag inte köpt någon än. För han önskar sig i princip aldrig något.

Medan jag kan önska mig en massa :D

Imorrn fyller han år, så jag måste verkligen komma på något att ge honom. Men vad??!!
En bild på gubben och Melisa från i fredags när vi var på bröllopsfest i Danmark.


Bilder från bröllopet

Jisses vilken kväll. Först var man trött som en gnu efter 3 nätters jobb, går av fredag morgon och vet att man inte skall sova länge för man måste fixa allt inför kvällens fest i Danmark.

De äldsta kusinerna Melinda och Sibel droppade in vid 15.00 tiden och hjälpte till med både sminkning och frisyrer. Tack så mycket tjejer, ni är för gulliga :)

De blev så fina allihopa. Sibel sminkade mig sist i all hast men det blev kanon ändå. Bilder på mig blir det inga. För som vanligt var jag bakom kameran. Det blev inte så många bilder iheller, dels för att jag var så otroligt trött, dels för att det var massor av folk. Själva salongen var så jäkla maffig!!!

Salongen och stolarna, borden *håhå* det var för bra för mig. MAFFIGT, som ett prinsess bröllop. Stolar och bord var klädda vita med rosa rosetter. Fina frisyrer och klänningar vart du än vände huvudet. 
 
                                        Woow säger jag bara!!!

Här befann vi oss i ett välplanerat dyrt påkostat, amerikanst bröllop. Lamporna i taket av kristaller som snurrade runt som disco lampor. Jordgubbar och vindruvor som doppades i smält choklad. Servitörer som fyllde på med dryck vid borden. Serverade oss kycklingsoppa med bullar, maten som bestod av köttbitar, kycklingfile och kulpotatis med gott ris. Sallad och tzatsiki till det. Efterätten som bestod av baklava och tulumba..

Nu till bilderna, ni som följer min blogg vet att Melisa saknat lilla Alena från Turkiet resan. Efter 2 ½ månad fick de ses igen. Glädjen i Melisas ögon går inte att beskriva. Men hon var LYCKLIG!! Nästan så mamma hjärtat blödde...

Här kommer bilderna jag tog igår.



Det skiljer 1 år mellan tjejerna . Melisas pappa och Alenas mormor är kusiner. Melisas farmor och Alenas mormors mor är systrar. Så det var många generationer på festen igår. När vi var på semester i Turkiet i somras, tillbringade vi sista veckan tillsammans med Alena och hennes föräldrar, samt lillebror. Dessa två tjejer fann varandra direkt. Alena bor i Danmark så det blir glest mellan deras träffar.




Ayla som var tvungen att gå upp redan kl. 06.00 imorse. Hon befinner sig just nu på en kaninhopp tävling.



                    Serkan tuppade av och somnade så här redan kl. 22.00 :)


Melisa var pigg och glad och åt sin förätt, kyckling soppa "nästan"utan att spilla. Det tycker jag är duktigt för att vara 3 år gammal.



                                      Tulumba och baklava...rena sötbomben


                    *Avslutar inlägget med en nöjd och belåten liten prinsessa *

Rörigt och stökigt!

Så kan man kalla vårt hem för just nu! Kostym, skjortor,byxor, klänningar och skor i massor...som hänger lite här och var. Sen att man ställer sig och gör en middag mitt i sina nattpass också som tog ca 2 timmar, gör inte oredan härhemma mindre! (Det blev jättegoda kåldolmar till middag idag.)

Vi skall på ett stort bröllop i Danmark imorgon. Så just nu har vi lite kaos här hemma. Förutom detta så har vi varit tvungna att flänga runt i affärer för att hitta de rätta smyckena som skall matcha. Strumpbyxor och den rätta behån. Samt klämmor som man skall ha i sina frisyrer. Jisses inte konstigt att man just nu har det stressigt på HÖG nivå.
Ett par skor fick bytas ut till ett par andra som passade min äldsta dotters klänning bättre.
Klänningen jag visade upp för ett tag sedan, som blev beställt till mig, den fick ersättas med en ny beställning. Den var på tok för stor!

Nåja vi överlever och vi kommer ha det så himla kul borta i Danmark och lär inte vara hemma förrän sent på natten. Så när ni andra sitter vid frukost bordet lördagmorgon, så ligger vi allihopa och snarkar djupt. Med en aning onda fötter efter allt dansande:)

                                           

Söta klänningar från H&M


H&M´s vinter katalog trillade ner i brevlådan idag. Blev så himla sugen på dessa små söta klänningar. Melisa är just nu inne i en prinsess period, där hon fått för sig att när man är prinsessa så är det klänningar man skall ha på sig.

Mjukiskläder går bra, men när hon skall leka prinsessa då skall mjukskläderna av:)

Så varför inte inhandla söta gulliga klänningar från H&M , till väldigt bra pris då? Perfekt som juklapp tycker jag. Fast en av klänningarna skall hon ha på sig på Julafton.

Ni som inte fått katalogen, klicka er in på deras hemsida. För jag tror dessa klänningar kommer att gå åt i ett nafs!!!

En bild på Julaftons klänningen som jag precis beställt:

                         
Denna lila volangklänning kommer att hamna i ett paket. Perfekt att ha på sig på Nyårsafton :)

                    
Hello kitty med en matchande söt kjol, hamnar också i ett paket.

          


Namnlapparna har kommit :)


Men de kom mitt i mitt nattpass.
Har inte speciellt mycket ork just nu, så idag blir det inte av att sy fast några lappar.
Men skönt att de kom, skulle snart efterlysa lapparna.

Så här ser de ut i varje fall :)




Farmville beroende?!


Här erkänner jag som mamma att Farmville faktiskt är ROLIGT! Här gnällde jag på minsta sonen och mellandottern,  -låt nu grönsakerna ruttna, man behöver inte logga in hela tiden för att plocka frukterna och grönsakerna.

          

Haha nu skrattar de åt mig... ELLER, njae inte riktigt men de säger snällt. - Mamma visst är farmville roligt!?

Svaret blir JA, Farmville är faktiskt ett roligt spel inne på Facebook. Jag har svårt för att hitta spel som verkligen tilltalar mig. Farmville är ju som klippt och skuren för mig!

Äldsta dottern satte sig bredvid mig i soffan igår och tittade förvånat på mig :O Mamma vad spelar du???!! Hahaha och flinade lite. Spelar sa jag och du det är ROLIGT :D

Någon mer som är såld på farmville, vill få en ny granne? Isåfall skriv er adress till facebook här i kommentars fältet, så blir jag gärna er granne. Men då skall ni sköta om er Farm, annars blir det ingen bekantskap.

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller min äldsta son 16 år!!!
Ett Jättestort GRATTIS min goa son.

Den 9 november kl. 06.13, 4 dagar över tiden med en vikt på 4580 gram, 53 cm lång, föddes vår första son.
Jag vaknade mitt i natten av en ballong som small i magen. Vattnet gick, några minuter senare var värkarbetet i full gång! 3 timmar senare tittade en liten grabb ut, som fick namnet Ercan.

Idag väger han 62 kg och är 1.77 cm lång. En härlig grabb som jämt och ständigt skall ha sina Iphones i öronen:) Han läser till Civilingenjör och går just nu 1:a ring. Min "lilla" grabb har verkligen växt till sig!!!



Här grattas han av Melisa som gav honom en stor bit tårta med ett ljus i. Igår hade vi fullt hus och släkten gratulerade honom.
Imorse sjöng vi för honom med trötta ögon:)

År 1226


Alanyas skeppsvarv färdigställdes år 1226 av Sultanen Alaaddin Keykubat och består av 5 dockor.

När vi stod nere i hamnen i mörkret, så hörde man vattnet klucka mot stenarna. 
Alldeles mörkt runtomkring och en bit ut i vattnet såg man dessa 5 dockor härligt upplysta. Ett läckert intryck kvällstid och här var kameran tvungen att komma upp ur väskan:)



En bit ifrån där vi satt finns Alanyas röda torn. En av Alanyas mest välkända symboler. Tornet är 33 meter högt och har 5 våningar. Röda tornet stod klart år 1226.
 
Här tog jag en bild på Serkan vid kvällstid nedanför Röda tornet.



Röda tornet dagstid. Denna dag tog vi oss upp till Alanyas borg. Som ligger 250 meter över havet. Utsikten ifrån Borgen är storslagen. Denna dag när vi vandrade iväg så var det en riktigt het dag. Vi tog en taxi upp, inte en chans att vi hade orkat ta oss dit upp till fots!


*Sprakande* semester drinkar







Melisas bästa kompis på Konaktepe Hotell som vi bodde på, var utan tvekan bartendern. Som varje dag gav Melisa minst 1 drink. De två gillade varandra skarpt :)

Han satte henne uppe på baren och där mixade hennes drink. innehållet bestämde hon själv.
Han visade henne olika fruktflasker och hon nickade eller skakade på huvudet, om hon ville ha den smaken eller inte.
Ett språk som alla förstår världen över..
 
Drinkarna var såklart alkoholfria;)


Pappas lilla flicka

Fångade några ögonblick då Melisa var pappas lilla flicka.
Vilket hon är annars med, men här är de fångade på bild.
De båda älskar bus i vattnet, medans jag mest *simmar lugnt* :)








Bubbelbilden i mitten är en av mina favoriter. Melisas lycka när hennes pappa kastade henne i vattnet, vilken glädje hon visar!

Småtjejers pool glädje











Ordentligt insmorda med skydd för huvudet, som ibland åkte av. Lekte Melisa och hennes kusin Alena timtals i och runt poolerna.

Sättet tjejerna hoppar på eller tar sig upp ur poolerna är läckra:)

Att ta bilder på små hoppande och badande tjejer är inte det lättaste. men bilderna blir oftast väldigt bra. Jag älskar att titta på fotografier och då tittar jag på allt i en bild. Att skumma igenom en bild är inget för mig. Däremot kan jag lätt rata en bild som är suddig...



Pool dykningar (semesterbilder)


Kylan är här och man längtar bort till värmen. Nu börjar Egypten resan närma sig med stormsteg. Bara drygt 1 månad kvar :)

Mängder med bilder från Turkiet resan som vi gjorde för drygt 2 månader sedan är kvar på hårddisken. Jag tror jag tog drygt 500 bilder...

Kategorin Alanya/ Turkiet 2009 kändes en aning tom. För när man skall titta tillbaka på sina semesterbilder eller visa upp dem för släkten och vännerna när man inte är hemma. Då är det ganska bra att man har dem på sin blogg.
Så här kommer en hel del inlägg med bara bilder och väldigt lite text, från vår 2 veckors solsemester resa i augusti.

                                             
                                               Serkans pool dykningar






Vilken bild skall jag välja?


Igår kväll bad jag Melisa testa en kanin tröja. sedan ville jag ta en bild som jag kunde använda på hemsidan.
Det var lättare sagt än gjort!

Hon har fått för sig att vrider man huvudet lätt på sne så blir bilden mycket bättre:D


Så nu kommer frågan. Vilken bild skall jag använda på hemsidan SveaMys ?
Själv gillar jag den i mitten mest. Alla bilderna finns i färg.

Nysydda plagg i härliga färger

Två mysiga set i härligt tyg ifrån JNY design.
Dessa två set var beställda ifrån Akilles och Apolloinas mamma.
Jag var hos henne igår och åt en riktigt god frukost, vi snackade lite skit och hade trevligt i 2 timmar.

Hon blev riktigt förtjust i klädernas färger :)
Jag kommer att lägga upp dessa set på hemsidan under dagen.
Michayla, det dröjer nog ett tag till innan jag beställer hem fler tyger :)






Tik Tok Ny musik i min Mp3


Ke$ha med låten Tik Tok en låt som börjat spelas på radion nu.
En låt som jag tror kommer bli en riktig pina:)
Texten hakar man på ganska fort och plötsligt går man runt och nynnar tiktok hela tiden.

Inte hört den ännu? Klicka igång videon bara.



Femma på Billboard listan är denna kille med låten "Whatya say". En ny och ganska mysig låt för oss som gillar R&B.



Mariah Careys Obsessed är också en favorit låt just nu.
Videon är inbäddad men finns att lyssna på här --->"Obsessed"<--- .

*Nattåget* det nya mysiga favorit plagget

Här har man varit i farten och tagit sig an det nya ekologiska nattågs tyget ifrån Jofotex. Vilket underbart mjukt tyg och vilka härliga färger. Melisa fick sitt nya set på sig idag till dagis. Hon som de senaste dagarna  bara velat vara prinsessa på dagis. Ville knappt ta av sig setet igår kväll. Imorse ville hon ha på sig setet och smilade åt fröken när overallen åkte av. Undrar ifall fröken såg hennes nya set*hahaha* :D.



                                  

Detta set fungerar kanon som ett underställ, till flicka,pojke eller en liten bebis. Eller matcha tröjan till ett par jeans eller en brun/orange muddkjol. Jag har inte fått mina namnlappar än. trodde de skulle komma redan i fredags och nu är det en ny vecka och onsdag. Fortfarande inga namnlappar*suck*. Så ni som väntar på era beställningar kommer att få kläderna skickade så fort jag kan sy in dessa "SveaMys" lappar.

                                                          

Detta ekologiska set kostar 249 kr, vill man bara ha en tröja så kostar den 130 kr. Leggings med resår i midjan är lite dyrare och kostar 140 kr.

Våra Malawi Ciklider


Gubben min är ganska flitig till att ta hand om sina fiskar. Petra var nyfiken på vilka sorts ciklider vi hade härhemma så här kommer ett inlägg och en massa bilder på fiskar och våra akvarier.

Vi har ett yngel akvarie på 112 liter i hallen. Här finns det massor av yngel. Han har just nu två yngelkar inne i akvariet. I en av dem kryllar det av yngel ca 30-40 stycken. I det andra yngel akvariet finns det 17 delfinciklider yngel.

        

                                                       KLICKBARA BILDER på yngel


                                                     

                               Juwel 400 liters möbel akvarie som vi har i vardags rummet.



            
                                         
                                        Pappan till de 30-40 ynglarna "Steveni Taiwan"




"Red Empress" som inte färgat ut än (miniatyr bild nr:1)
           

                                                                 "Venustus hane"



"Aulonocara stuartgranti"hona munruvar en massa ägg. Här tuggar hon på bilden och rörde sig varenda gång jag klickade av kameran! Titta på bulan under hennes mun "Klickbar bild".
                                                                    


Vilken seg dag!


Idag har verkligen varit den segaste dagen på länge! Det har varit mörkt och regnat hela dagen. Jag satte alarmet på 13.45 när jag kröp ner under täcket vid 08.00. När larmet väl ljöd, så ville jag bara stänga av och sova vidare. Men Melisa skulle hämtas på dagis så det var lika bra att dra sig upp ur sängen. Men jag hade gärna legat kvar där hela dagen.

                                                        

En natt kvar och sedan är jag ledig en hel vecka, skall bli så himla skönt! Finns inget härligare när man går av sitt sista nattpass, att få skriva på tavlan vilka som jobbar nästa dag och man skriver glatt in en annan nattarbetares namn:) Ens eget namn är utsuddat *skönt*...

Mycket snack om svininfluensan just nu! Jag måste erkänna att jag känner mig trygg. Jag har fått min första vaccinations dos för 3 veckor sedan. Men jag är orolig inför min äldsta dotter och äldsta sons val, de ville inte vaccinera sig! Man vet ju inte om det får influensan och om de får den hur sjuka kommer de att bli? Hade helst velat dra dem båda i öronen till vårdcentralen när de börjar sina vaccinationer!

14 -åriga dottern och 12-åriga sonen vaccineras nu i veckan. Men jag undrar när man skall få den andra vaccinations dosen eller om man överhuvudtaget kommer att få den?

Trots min trötthet idag så fick jag ta Melisa till sitt första riktiga tandläkarbesök. Inget kul tyckte hon för ordet tandläkare låter väldigt lik läkare och sista besöket var när hon fick vaccinations sprutan. Så hon började gnälla när det var vår tur att gå in. Det tog ett tag innan hon lät sig övertalas att sitta i tandläkarstolen tillsammans med mig ,så vi kunde räkna och titta på hennes tänder.

Hon hade väldigt fina tänder och jag tackade NEJ till fluortabletter. Finns ingen mening med att hon käkar dem när hon har så pass fina tänder! Hon fick en rosa tandborste och en liten mini apa med sig hem efter besöket.
Så nu dröjer det ett år innan det är dags för nästa besök:)

Vibrator på en mascara?


Idag tog jag mig en tripp bort till Marknads börsen som ligger vid Nydala i Malmö. Här säljer de mängder med olika saker, allt från begagnat till nytt. Smink, kläder, tekniska prylar och porslins grejer. Försäljare som har sin egen lilla bod, där de säljer sina prylar.

När jag går dit så strosar jag inte runt bland allt vimmel av människor. Utan jag vet precis var jag skall gå. In mot smiknbodarna, här står försäljarna tätt nära varandra och säljer i princip samma grejer. Smink, parfym, skrivarpatroner, rakhyvlar med mera. Allt är nytt och till ett billigt pris får man det senaste inom sminkvärlden.

Vad jag var sugen på att testa var den nya mascaran från Maybelline, med vibrator. Jag betalade 60 kr för denna mascara och den är säkerligen mycket dyrare i affären!

                                              

Väl hemma så testade jag den, om jag tyckte den var bra? Hmm jo, fransarna blev långa och fina. Men själva vibrator grejen fattar jag inte riktigt vad den är till för. Jag upplevde den som en ögonfrans kittlare, för den kittlade rejält när jag målade fransarna:)

Så hos mig kommer vibratorn vara avstängd när jag målar mina fransar med denna mascara!


Något annat nytt som jag köpte var en foundation med en roller. Väldigt lik den man använder för att måla köksluckor och väggar med, fast i en miniatyr storlek då :)
Den var riktigt lätt att använda och man målar väldigt lätt över sina mörka ringar under ögonen, ett härligt ålderstecken*usch*... Andra fulheter som man vill dölja som finnar elelr pormaskar, de döljs lätt när man rullar över dem med denna foundation. Priset jag betalade för denna foundation var 70 kr, i affären kostar den 165 kr.


Helt klart en ny smink favorit hos mig!


RSS 2.0