Min nya Canon EOS 550D


Jag kan inte komma på något negativt att säga om min nya kamera. Är hitills supernöjd :)
Än finns det nya inställningar att upptäcka. Videofilmningen i HD har jag testat en gång och den var jag riktigt nöjd med. Men tror att en extren mikrofon nästan är ett måste, för att få ett bra ljud när man spelar upp sina videoklipp på tv:n. Denna lilla Margareta blomma skall få pryda bordet på dotterns student fest. Tänkte också dekorer med lite nyplockade sirener från trädgården.




Ett sött litet set

Jag sydde detta lilla set till min arbetskamrat Ingrid på jobb. Hennes lilla barnbarn skall få dessa kläder i present.
Jag älskar lime färgen kombinerat med brunt och dessa små kaniner från Jnydesign är bara för söta.

Priset för detta set hamnar på 300 kr. Här är både arm och benmuddarna förlängda. Så när lillkillen växer är det bara att vika ner mudden:)


En blåsig tripp


Tänkte testa kameran lite ute vid Västra hamnen. Men jisses vilket blåsväder som härjade där nere. Vindarna höll på att välta mig och jag är inte så lätt att välta kan jag lova ;)

Allt jag hann ta, var en bild på Turning Tourso på väg till bilen.





I förmiddags utnyttjade jag min presentkort borta på Relax hudvårds behandling. Det var skönt kan jag lova. Många pormaskar som fick kravla sig ut från min näsa. Jag blev masserad och insmörjd med olika krämer och sedan med en lermask.

Skön musik till det, riktigt avkopplande:)
Massagen var inte fy skam den iheller. Hon avslutade min behandling med en lätt sminkning.
Ögonbrynen har nog aldrig varit så välplockade som idag :D


Ville bara berätta om min lilla Fotoblogg som jag har startat inne på fotosidan.se, hä kommer en liten länk till Vinnies Fotoblogg  <------


Paket på väg


Fick ett sms från en väldigt intresserad köpare av min systemkamera Canon EOS 400D. Så nu är min underbara kamera såld. Jag har själv varit väldigt sugen på Canons nya systemkamera 550 D. Såg MediaMarkts kampanj för någon vecka sedan och priset var ju inte så illa. Men när jag kom dit fanns ingen kvar.

Efter ett besök inne på NetOnNet såg jag att deras pris på kameran var densamma. Men de hade bara kameran inne vid en internet beställning. Så nu har jag ett paket på väg åt mitt håll. Jag var inne och kollade efter kollinumret på posten. Det ser ut som kameran kommer fram redan nu på måndag.

Gissa vem som kommer vara fullt upptagen hela veckan nu :))






En digital kamera måste ju ha  både motljusskydd och minneskort, så det har jag med inhandlat.
En extra blixt köpte jag förra året och den är jag väldigt nöjd
med.

En liten klickbar länk som ger lite info om den nya EOS 550D .









Är just nu ganska mör i kroppen. Jag har de senaste veckorna jobbat extra, vilket innebar lite vila och minimal tid med familjen. Förra veckan jobbade jag 6 nätter. 66 timmar totalt på dessa 6 dagar.  Var endast ledig 2 dagar och sedan på 4 nätter igen. Jag har en arbetstid från 20.00 - 07.00. Jag trivs kanonbra och har underbara arbetskollegor både dag och natt. Vet att omsorgs arbetet är alldeles rätt jobb för mig. Men fyy vad jag har varit sliten och seg. Nu har jag inga fler extra nätter förrän efter min semester som jag har slutet av juni månad.

Skööööööööööönt :)

                



Hjälp i köket


Det är inte var dag man får hjälp av en liten prinsessa i köket. Lätt som en plätt tyckte Melisa och högg tag i vispen och vispade plättsmeten fri från klumpar :)

Hade lite tid vid datorn så jag scrappade bilden på henne.




                                                            Orginal bilden :
       

                                            Så här fina blev våra plättar :))

                     

Träsko mode *Inga Of Sweden*


Blev otroligt förälskad i min arbetskamrats röda träsko sandaler, köpta i Nilsons skohandel i Mobilia förra året. Nu bestämde jag mig för att köpa ett par till mig själv. Vad andra tycker och tänker om dessa skor "in a negative way", bryr jag mig inte ett dugg om. För jag är förälskad :)










Nu är valet gjort och det blev ett par svarta träsko sandaler från "Inga Of Sweden" . Dessa blir min födelsedags present från gubben min. Hör och häpna Nette, inget i teknikens väg denna gång ;).

Sugen på ett par träsko sandaler du med? Här kommer två länkar :
House of Heddas
Miss Universum .Den sistnämda har en butik vid Davidshalls torg här i Malmö. 

Min lilla Snövit Prinsessa


Tog en tripp till Toys r us idag. Vad skall man göra när regnet öser ner hela dagen och man inte vill sitta instängd? Samma tråkiga väder igår *suck*...

Med oss hem i kassen fanns en underbart söt liten Snövit klänning. Efter att lockat Melisas hår tog hon på sig klänningen, som satt så himla fint. Här har hon trippat omkring på små moln och lekt en hel del.

Jag bad henne sitta fint i soffan så mamma kunde ta några bilder. Det gick hon snabbt med på :))






Kattgap

Igårkväll när jag satt i balkongen medan regnet öste ner. Tog jag fram kameran för att fotografera våra tre katter. Men det verkade som regnet även påverkar dem så som vi människor blir påverkade.

GÄSP...gääääääsp och åter gäsp, trötthets varning när molnen ligger täta över himlen. Kolla bara in bilderna :)










Någon skrev en kommentar i bloggen för ett tag sedan och frågade vilken kattsand vi använder och kattmat.
Vi använder endast Everclean kattsand. Katturin och avföring luktar inte ett dugg med denna kattsand. Maten de får är Royal Canin 36 och för lilla Mandisa Royal Canin Perser.


      

Till helgerna får de smaska i sig både KitKat blötfoder och Whiskas blötfoder. Kristina undrade hur det blir med Zions blåsljud. Vi avvaktar då han mår hur bra som helst nu och veterinären säger att hans blåsljud är medfött.

Dokumentär *Kaninhoppning*

Min dotter gjorde tillsammans med några klasskamrater en dokumentär  om kaninhoppning. Denna film gav de alla fyra varsitt MVG i ämnet " rörlig bild ". Filmen spelade de in i början på december månad 2009. I filmen kan ni se Ayla under en kaninhoppnings dag, där även lillebrossan Serkan i grön jacka var med och tävlade med några kaniner.

En jättebra kortfilm tycker jag :)
Nu har vi inte så många kaniner som i filmen. Burarna i trädgården är borta och vi har nu endast 3 facksburen i balkongen kvar.

Vänta inte utan klicka igång den direkt ;)


Mys i kaninhuset



Odettes bebisar frodas och växer. De har blivit så himla ludna ochg gulliga:)
Deras favoritmat just nu är utan tvekan en riktigt saftig morot.



Alla kaninungarna har blivit blågda och är wienertecknade. 3 killar och en tjej och de har fått temat Egypten kullen.
Kika gärna in på
Twinklys kaniner för mer info och bilder.



* Catfight *

Dåligt med uppdatering den senaste tiden. Massa saker som händer så tid för blogg har helt enkelt inte funnits. Lovar att blogga mer aktivt igen :) Gubben har varit på mig och vill ha min blogg uppdaterad.
Någon mer som saknar mina blogginlägg?

Melisa är mitt inne i en ny pencillinkur. Hon fick en ordentlig öroninflammation i det vänstra örat och något mildare i det högra örat. Efter att det bara gått 3 veckor sedan förra pencillinkuren. *TRIST*. Vad som var tur i oturen är att hon blev dålig under mina lediga dagar, så man slapp hålla på med Försäkringskassan igen....

Denna gången höll jag i Pencillin flaskan när den blivit betald, ville inte riskera att få betala dubbelt igen! 




Maken och jag firade 20 år tillsammans i onsdags, han hade varit iväg och köpt 20 röda rosor till mig som jag blev JÄTTE glad över. Jag är inte bortskämd med blommor kan jag lova. På kvällen gick vi ivär på tu man hand och åt en trerätters meny inne på Jensens Böfhus och därefter gick vi till bian och såg Ironman 2, som jag varmt kan rekommendera. En kanonbra film!

                                                 En bild på min vackra ros bukett

                                                                 5 / 5 1990

  




Imorse hade katterna *CATFIGHT* och då var jag inte sen med att ta fram kameran ocg fotografera lite action bilder:D Ramses var den mest aktiva och brottades med både Mandisa och Zion. Gissa om Ramses var trött efteråt, se sista bilden :)









RSS 2.0