Köp änglar och stöd barncancer fonden


Igår kom jag hem med nya änglar som jag fick ifrån Ingrid på jobb. En mamma till en cancer sjuk flicka har gjort dessa änglar. Hon säljer de stora för 100 kr styck och här går pengarna till barncancer fonden.

De små änglarna kostar 60 kr styck och pengarna går till barnonkologens avdelning i Lund.

De stora änglarna har jag inte hjälpt till att se sälja innan. De passar utmärkt att ha om halsen i en fin halskedja.

Nu har jag tagit bilder på alla små änglar som jag har. På de stora har jag endast tagit bilder på vilka färger det finns. Jag har fler än 3 stycken men begränsat antal. Den gula har jag bara en av och mitt batteri dog så jag kunde inte ta en ny bild. Såg att den blev lite suddig.

Portot inkl. brev kostar 10 kr. Köper man fler så blir fraktkostnaden densamma.

Skriv här i kommentar fältet om ni vill köpa en ängel och vilken ängel ni önskar.
En bild på hur stora de nya änglarna är jämfört med de små änglarna, kan ni se på understa bilden!





Melisa och Mandisa


Dessa två vet minsann hur man skall kela. Innan dagis kelas det och visst ser det mysigt ut:)



Jag har jobbat 3 nattpass så jag har inte haft tid eller ork att blogga. Gick av imorse och skall snart krypa upp i soffan. Imorrn uppdaterar jag med både nya änglar och hur dieten har gått. Anna såg att du ville ha sytt en tunika till lilla Tindra. Jag hojtar till så fort tygerna har kommit:)

Kålsoppa diet dag 3 & 4


Dag 3: Så mycket kålsoppa du vill frukt men inga bananer och grönsaker.

Dag 4: Kålsoppa, så mycket skummad mjölk du vill och nu får man äntligen äta bananer. Upptill 8 stycken. Yes då blev dieten äntligen lite lättare. MEN jag äter crispn light med creme bonjour light till frukost. Jag kan inte äta bara frukt eller grönsaker till frukost.

Till middagen idag åt jag ett lass grönsaker och 2 små kyckling drumsticks. Kålsoppan tar jag ikväll. Vill inte må illa och inte ge upp, så nu snålar jag rejält på kalorierna.
Mycket vatten som dryck och 2 stora koppar kaffe har det blivit.

                               

Gubben kom hem med en helt ny bakbok som säljes med kvällsposten varje vecka.
Gissa om tungan hängde ute när dottern visade mig bilderna på alla smarrigheter:D

Nya barn tyger på väg


Idag beställde jag lite nya tyger. Men i bergränsad mängd, vill någon beställa en tröja eller byxa i någon av dessa tyger får man vara snabb. 

Tygerna är designade av Johanna Ahlard och beställda ifrån Mjuka tyger.
Jättehärliga  vårfärger och mönster:)


                                                    Rosa och grön skog jersey







Trädjersey, mönstret är i en massa träd små djur och lite hemligheter





                             Väldigt våriga och söta tyger, helt i min smak :)

Diet *Dag 2*


Jag vad säger man efter att ätit kålsoppan igår?! Jag är redan trött på den!

Jag åt 2 portioner kålsoppa totalt igår. Hade jag försökt få i mig en tredje när magen kurrade som värst så hade jag säkert kräkt. Så jag åt en massa vindruvor och sedan plockade jag fram ett par crisp n light, bredde på ett tunt lager creme bonjour light och mättade min hunger lite grann. En massa vatten till dessa tunna skivor, så magen kluckade en hel del:)

                                           
                   

Imorse åt jag 2 kokta ägg, en tomat och lite gurkskivor. En stor kopp kaffe och 4 tunna crispn light med äggen och creme bonjour som pålägg. Idag är det egentligen endast frukt, grönsaker och kålsoppa som gäller. Men jag får helt enkelt ändra om dieten om jag skall lyckas få ner någon mer kålsoppa. Kålsoppan är god men det blev nog en tallrik för mycket igår! Vid middags tid blir det en portion kålsoppa och ytterligare en tallrik innan jag beger mig till jobbet ikväll.


Nu skall jag försöka gå på diet i minst en månad, om jag nu klarar det:)

Recept på kålsoppa


Kålsoppan var jättegod och den åt jag upp i ett nafs. Nästa portion blir inte förräns magen kurrar. Lite mer vindruvor och en apelsin tänkte jag få i mig under dagen. Har bara fått i mig en halv liter vatten. Denna diet håller man på med i 7 dagar, men jag tänkte fortsätta med en egen variant av dietmat i en månad. Så häng gärna på:)

Här kommer receptet på kålsoppan och så här god såg min soppa ut för en halvtimme sedan:)




                      Detta behövs till soppan som för min del räcker i säkert 2-3 dagar:


3 gula lökar
½ vitkålshuvud
1 paprika
2 morötter
1 burk krossade tomater
1½ köttbuljong
1 påse löksoppa blåband eller knorr, samt 1 liter vatten till själva löksoppan

Smaksätt soppan med egna kryddor, jag stingade till soppan med lite chili och peppar mix.

Späd ytterligare med vatten. Jag spädde med vatten tills det var 4 cm från kastrull kanten.Kokas upp och sedan kokas soppan i 1½- 2 timmar på svag värme.

Första dagen är det endast frukt som man får äta förutom kålsoppan. INGA bananer! Drick mycket vatten och se till att du äter vitaminer redan från första dagen. Jag själv använder "Mitt val kvinna".

Dag 2 : Här äter man soppa igen och en massa grönsaker. Ingen majs eller ärter och inga torkade bönor! Ät även så mycket frukt du vill och på kvällen kan man göra en bakad potatis med lite smör om man vill. Men det tänker inte jag äta!

Uppdaterar imorgon med hur Dag 3 och Dag 4 ser ut!

Kålsoppa diet *Dag 1*


                                   


Ja nu har man börjat med en diet. Gubbarna på makens jobb kör hårt med denna diet och med goda resultat. Så why not, tänkte jag ?! Jag kan tänka mig att jag kommer att se ut som kvinnan på bilden efter ett par dagar:))

 Någon som testat denna diet och lyckats hålla den 7 dagar som man skall? Jag är inte nöjd med min kroppshydda och vill se en förändring. Så då vill det till en förändring också. Redan förra veckan bestämde jag mig och imorse var jag iväg och köpte ingredienserna till soppan.

Ayla sa för en timme sedan att det luktade hemskt härhemma:) Jag har en stor gryta på spisen fylld med vitkål,lök,paprika och morötter. Jag tycker det luktar riktigt gott. Frukosten som jag har ätit är inte direkt en frukost tallrik som jag vill äta alltför ofta. Tycker en sådan frukttallrik passar bättre som mellanmål. Jag klarade av att äta upp en halv blodgrape, en liten klase gröna vindruvor och ett halvt grönt äpple. Mer gick inte ner. Bananer skall man INTE äta de första dagarna av dieten och jag ÄLSKAR bananer:)
 
Första dagen är det endast frukt och kålsoppa man skall äta




Här är en bild på min frukost, visst ser det gott ut?!
Men inte precis en frukost favorit *hahaha* :D Jag har en stor vattenflaska på en liter som jag snart skall svälja ner *hua* och en stor kopp kaffe med lite mjölk i. Jag som alltid druckit mitt kaffe med en sacket, skall vänja mig av med det också. Någon som vill ha recept på kålsoppa dieten och som vill hänga på?

Tyvärr finns det risk för näringsbrist, men jag har vitamin tabletterna "Mitt val kvinna" och skall man börja på dieter är det viktigt att man tar någon form av vitaminpilla;)
Nu kategori är skapad om man vill  bara följa diet inläggen på bloggen *Min Diet*!

Mandisa betyder söt


Att börja se på katten som en tjej kändes lite konstigt. Det var ju Azlan för oss och han var ju helt klart en killkatt. Uppfödaren blev chockad när jag ringde upp henne för att berätta att katten inte var en han! Hon har aldrig tagit fel och stamtavlan måste ändras. Hon frågade oss om vi ville ha henne kvar. Givetvis, jag är ju kär i denna lilla katt dam. Men så tokigt det kan bli ibland och visst kan man som uppfödare se fel.

Nu är hon vår lilla katt prinsessa (Melisas ord) härhemma och vi har börjat fundera på olika namn. Via Facebook fick jag en massa fina namnförslag. Men inga som jag direkt fastnade för och tyckte passade in på henne. Efter att letat runt på en himla massa sidor fann jag ett namn, egentligen två. Men Isis låter lite kallt och katten är ju röd och det tycker jag värmer. Så någon Isis blir hon inte! Mandisa som betyder söt tycker jag skulle passa henne fint. För söööt är hon ju :) Sedan tror jag inte någon katt i hela Sverige heter det. Tror ni det? Det är ju extra kul med ovanliga namn, tycker jag.



Vem kan ta soffkudden från en sådan sovande liten godsak? Inte jag i varje fall :)

Man tar chansen när man får den!


Melisa åt sina kalaspuffar och vände bort ansiktet, då tog Zion chansen :)

Efter att han slickat i sig mjölken så ville Melisa inte ha mer... tror jag det *hahaha*



En överraskning och ett tråkigt besked!

Idag var det dags att gå på vårt bokade veterinär besök. Det var hälsokontroll och vaccination spruta nummer 2, som gällde för katterna härhemma. Azlan slapp undan sprutan eftersom "han" redan var fullvaccinerad vid leveransen.

Första katten ut för en hälsokontroll var lilla Azlan. Veterinären tittade på "hans" ögon, nos, tänder, kände på magen, lyssnade på hjärtat och tittade på könet. Hon frågade om Azlan var kastrerad?!! Nä sa jag han är ju liten! Hmm sa hon och tittade igen. Detta är en hona sa hon!! Va ??!! Sa jag en hona?? Ja, sa veterinären och log:)

                                    

Väldigt förvånade tittade jag, gubben och mellersta dottern på varandra*hahaha*. Så lilla Azlan är alltså en tjej! Uppfödaren har sett fel på könet och stamtavlan måste ändras. Men jisses vilket misstag de har gjort då! Inte mig emot att det är en tjej, jag ville ju egentligen ha en liten kattjej, men könet kvittade när jag såg lilla Azlan på bild. Så nu skall Azlan få ett nytt namn, det namnet passar INTE på en liten katt tjej tycker jag !

Allt annat var bra med persern och sedan var det Ramses tur. Han är en kille och allt var bra med honom. Han fick sprutan utan att göra ett ljud ifrån sig. Sist ut var Zion som också är en kille. Han fick också sin andra spruta utan att röa en fena. 
Allt var bra förutom att veterinären hörde ett blåsljud på hjärtat. Vad detta blåsljud beror på skall vi kolla upp, genom att boka ett ultraljuds besök. Det kan vara att han växer ifrån det, men det kan också vara en förstorad klaff. Lite tråkig information, så man blev genast lite ledsen. Men vi hoppas att det inte är något allvarligt. Vi fick också veta att Heliga Birmor har lättare att få hjärtproblem.

Ragdollen *Def Leppard*


Min mamma har blivit med katt. Mina små sötnosar härhemma har gjort min mamma kattsjuk. Nu har hon och min bonus pappa väntat på att deras lilla Ragdoll kille skulle bli leverans klar och igår kväll var det dags. Just när snön föll ner och vinden tog i, då gav de sig iväg.

Vi hade sedan förra veckan bokat in att jag skulle komma och äta frukost hos henne idag. Jag säger bara *åååhhh* vilken charmig liten kille. Han sprudlar av energi och är så himla pratglad :)
Kameran var självklart med, så nu kommer det en massa bilder på Ragdollen Def Leppard. Född den 24 november, 12 veckor gammal.




















                                                          Visst är han söt?!! :D

Nu blåser det i köket!


Efter 3 veckors väntan med endast ett golv borttaget fick de äntligen tummarna loss och drog bort det sista golvet i köket. Vi la dit ett nytt golv för drygt 1 ½ år sedan, ovanpå det gamla som nu också togs bort.

Efter semester resor, magsjuka och hantverkare som inte kan kommunicera, fick vi äntligen köks golvet blottat. Nu har vi endast ett kalt betong golv i köket.

I 2 veckors tid skall det nu blåsa i köket. Skönt att man kan stänga till dörren för annars skulle jag nog blivit en aniiing irriterad över det ljud som denna fläkt framkallar. Vad jag funderat på under dagen, är om nu detta långa plastpåse liknande rör skall vara helt tills det är dags för dem att ta bort alltihopa? Om nu katterna och Melisa inte gör hål eller en annan råkar klämma i sönder det tunna plaströret. Hantverkaren satte fast röret precis under köksluckorna, så man får allt se upp så den inte kommer ikläm.



Ett nytt golv har vi redan valt ut, en ny diskmaskin är redan inhandlad och tapeten bara väntar på att bli uppsatt. Måntro golvläggarna kommer att bli extra glada när de får veta att vi också skall ha nya lister i köket :)

För en dryg vecka sedan köpte vi in köksstolarna som jag länge tittat på och velat ha. Så här ser de ut:)

                                            

Har tagit hem de nya vårkatalogerna från Stoff & Stil, tänkte sy nya gardiner som matchar golv och väggar. Nu har jag två veckor på mig att spana in nytt tyg och sedan skall det sys :D

♥ Azlan bilder ♥


Nu har Azlan äntligen blivit accepterad av Ramses. Idag spelade de boll tillsammans och brottades. Inga fräsningar alls *skönt* :) Zion accepterade honom redan efter 2 dagar.

Igår kväll mös han i soffan så jag var såklart inte sen med att ta lite kattbilder. Jag eftersöker bilder från bloggvänner. Vill se lite fler kattinlägg/kattinfo och bilder :))

Hojta gärna till här i bloggen eller via Facebook så jag inte missar färska blogginlägg;)


Inte den sötaste bilden kanske på min lilla ♥ gosis ♥, men så här ser han ut när han gäspar :)


                                                      *Först en stor gäspning*




                                                 *Sedan sträcker man på sig*



                         *Vänder lite på huvudet för att se ifall något roligt händer*




Zion kräktes inatt, lite hår som skulle upp. Han är extremt nogrann och tvättar sig väldigt ofta. Använder ni kattgräs till katterna?

Semla eller Fastlagsbulle ?


Vad säger ni till denna smarriga bulle? Själv säger jag Semla och njöt av en idag :)

En bild på min semla innan den slank ner. Har ni ätit en än?


Sista natten


Snart är det dags att ge sig iväg, sista nattpasset på jobb och sedan väntar en ledighet på 7 dagar. Jag gillar verkligen mitt schema :)

Tack för att ni har tagit er tid till att svara på alla mina frågor ang. blötfoder/torrfoder, vilket märke ni använt, kattsand osv. Igår när vi var på Vellingeblomman så hade de ett väldigt bra pris på Everclean, jag spanade efter Lavendel men den var slut. Så jag förmodar att det är många som verkligen är glada för just den. Vi valde Less Track, som är bra för långhåriga katter.

Men vi väntar med att testa den tills katt sanden Top Cat är slut. Den kostar 89 kr för 20 kg, nu betalade vi 59 kr för 6 kg Everclean. Får väl se hur dryg den är.

                                      

Jag har helt glömt bort att ringa Folksam och försäkra lilla Azlan. Får ringa dem imorgon, får väl se hur mycket summan blir för honom i månaden :) Hittills är Ramses den som var billigast för att han är en blandras.

Yasmine vilken katt Xena är, hon är en riktigt cool katt!!! Skall in och kommentera lite av dina bilder. Har inte hunnit än. Bengal katter är verkligen vackra katter. Jag skall även svara på kommentarerna jag fått här i bloggen.



                                      


Tack för kommentarerna alla bloggläsare och bloggvänner! En liten glad och mysig Gustav bild till er :)

Kattutställning på Vellingeblomman

          


Efter 3 timmars sömn var det dags att kravla sig ur sängen. Idag skulle vi köra till Vellinge och ta med oss våra små katter. De hade en liten utställning med olika raskatter, Devon Rex, Main Coon, Helig Birma, Perser, Rag Doll och huskatt. Vi tänkte delta i en kattävling om titeln *Miss(e) Vellinge*, låta katterna fotograferas och visa upp våra små katter.



Många tyckte att Azlan var så himla söt och att han liknade katten Gustav. Här håller han på att bli fotograferad och var väldigt lätthanterlig för fotografen och hans medhjälpare. Ramses hade de lite svårt för att fotografera, men tillslut blev det riktigt fina bilder. Likaså med Zion, men som mest ville smita undan:)

Ett par stannade till vid Ramses och var helt fascinerad av honom, många tyckte väldigt mycket om hans teckning. I ena kattburen sov Ramses och Zion tätt tillsammans, vilket många tyckte såg himla mysigt ut.

Azlan fick vara i en egen kattbur, Ramses och han går inte riktigt ihop än:)

Katterna var otroligt duktiga och var väldigt nyfikna, inte ett dugg rädda. Vill man ställa ut katter så är det bra att man vänjer dem tidigt. Både vid andra katter och folkmassor.
En katt beteénde vetare fanns på plats, hon träffade alla katter som skulle delta i tävlingen. Här berättade hon färgerna och om de katterna gick vidare till final. Våra kattungar gick vidare och sedan skulle 3 domare utse en vinnare. Våra kattungar var inga vinnare denna gången. Däremot vann Aylas kompis Hanna och hennes katt Ozzian :)


Här kelar Ayla med Ozzian innan tävlingen startade. Han är en otroligt fin Helig Birma på 7 år.



En annan katt som var med i tävlingen var denna kille på bilden under. En Bengal katt på 2 år som inte alls tyckte om att vara i närheten av andra katter. Han morrade och fräste och till slut gick han lite för långt.
Han gav sin ägare en lusing med klorna framme, vilket resulterade i ett långt rivsår på högra kinden.
En otroligt vacker katt, men med ett temperament som jag inte skulle klara av!



Sist en bild på min äldsta dotter med vår lilla Zion i famnen, Han kommer förhoppningsvis bli en lika vacker kille som Hannas Ozzian. Som idag vann titlen "Miss(e) Vellinge, ett gratis foto, 10 kg Royal Canin kattfoder och ett hjärtformat halsband:)



*GRATTIS* Hanna och Ozzian:)


Nästa vecka är det dags att bege sig till Vellingeblomman igen, då skall vi ha kaniner med oss. Som skall ställas ut. Kanske blir det någon vinst då :)

Royal Canin eller Specific?


 



Vilken kattmat använder ni till era katter? Hur ofta får de blötfoder?

Vad vi har förstått så skall de inte ha blötfoder varje dag, utan endast någon gång i veckan.
Nu ger vi katterna bara blötfoder till helgen,när de ätit upp så får de lite torrfoder i skålen.

De gillar Specific så jag har köpt en stor påse som vi hade tänkt köra med framöver. Men när vi hämtade hem Azlan så hade uppfödaren lagt med en stor påse full med Royal canin Persian torrfoder.

Men hur skall man hålla honom ifrån de andras torrfoder och de andra 2 ifrån hans? Förstår heller inte varför en Perser skulle ha ett speciellt torrfoder ?!

Det kan väl funka lika bra med Specific till honom *hmmm*. Nu har han självklart varit och mumsat på deras foder och de på hans .... När det gäller badning så var det dags för ramses och Zion att få sitt första bad idag. Ramses gillade INTE att bada. Medan Zion var tyst men ville helst komma ur badet. Inget hit för någon av dem kan man säga. Men vad gott de luktade efteråt och så fin och len päls de fick :)

Kattschampot var dyrt, 70 kr men det verkar vara väldigt drygt, så det lär väl hålla ganska länge. Imorgon skall vi på utställning med katterna, jag jobbar inatt så jag får ta igen sömnen imorrn eftermiddag. Jag kan ju inte missa en utställning. Någon som ställt ut sina katter eller tänker göra det?

Vilken kattsand rekommenderar ni?




Härliga kommentarer


Tusen tack för era härliga kommentarer :) Jätteroligt att läsa dem.

Idag har jag haft besök av barnens äldsta kusin Melinda. Vi satt och pratade och mumsade i oss lite gott. Melinda blev storm förtjust i Azlan och kanske också köper sig en liten perser katt :)
Melisa åt upp sitt vaniljhjärta snabbt och busade på med katterna. Hittade stackars Zion inne i hennes leksaks spis, där satt han och undrade vad han gjorde där inne.

Men jag var snabb och ta ut honom och säga till Melisa att så får hon ALDRIG göra igen. Hon är en riktig Emil mellan varven den här lilla fröken!!! Emellanåt blir man som matadoren i Ferdinand och sliter av sig håret :O

Jag ÄLSKAR katterna så mycket säger hon och ser dem som sina kompisar. Men en dag skall hon väl lyssna och förstå att katterna inte kan leka så som hon vill ?!

Katterna har morrat åt nykomlingen. Zion accepterade Azlan ganska fort och slickade honom idag. Gissa vem som morrade åt Zion sedan, jo Ramses *hahaha*:) Azlan är en katt som älskar att leka och hoppa, han har charmat oss all inklusive de som tyckte han var ful. Han spatserar omkring här och bryr sig inte ett dugg om vare sig Ramses eller Zion. Han är en riktigt cool katt!

Måste ju lägga upp lite fler bilder på honom, tog lite bilder när mellersta dottern lekte med honom.
Pssst! Azlan verkar ha en vääääldigt lång tunga :))










Ni kanske har gissat redan att jag är förälskad i killen?
En bild som jag tog blev lite suddig men i svart/vitt och med ett målat lager tycker jag bilden blev ganska läcker.


Azlan är här :)


Efter 4 timmars bilresa är vi nu hemma och har fått med oss min lilla katt. Namnet Azlan kom jag på idag och tyckte det skulle passa honom fint :)

Han är såå himla söt och charmig. Nu ligger han i vardagsrummet i ena klätterställningen och sover gott. Tror jag det, resan tog nog ut sin rätt. Medan han undersökte sitt nya hem fotograferade jag honom. Bjuder på ett litet kollage knappt en timme gamla bilder.

Visst är han mysig?! :)



Dags att hämta *miiiiiin* Perser katt :)



Klockan tickar och snart kommer gubben hem. Vi sitter snart tillsammans i bilen för att köra 20 mil uppåtlands för att hämta min lilla Perser katt *smilar STORT* :D

Sedan bär det av 20 mil hemåt igen. Melisa skall följa med oss, så det gäller att packa en liten rolig väska så hon kan ha nått att leka med i bilen. Jag har köpt kanelgifflar och lite päron som vi kan tugga på. Tror nog vi stannar till vid nått matställe på vägen.

Jag har min iphone med och uppdaterar inne på Facebook under resans gång. Jag lovar att ta live bilder, för er som är intresserade. Någon som kan några bra namn som får en att tänka lite åt det röda hållet. Ett namn till min lilla kisse? Kom gärna med förslag :)
 
Jag har berättat för våra 2 andra katter, om att det skall komma en ny kompis hit. Att de skall vara snälla och inte fräsa för mycket åt honom. Men de bara tittade undrande på mig *hahaha* :D 

                           
                        Ser ni hur Zion funderar under mitt samtal med dem?! :)


          

 

Egypten souvenirer


Nu har det gått ca 7 veckor sedan vi landade i Sturup i ett skånskt vinterlandskap ifrån ett varmt Sharm El Sheijk. Vi bytte ut sommarkläder mot vinterkläder och *peppar peppar* har vi haft tur att inte få någon förkylning efter hemkomsten.

Idag tog jag fram kameran och fotograferade lite. Jag tänkte visa en del av våra souvenirer som vi hade med oss från Egypten.

Vårt första inköp var detta helt underbara halsband som jag inte kunde ta ögonen ifrån. Den var ett *måste ha*objekt :)
Nefertiti gjord i silver, doppad i vitguld och med vackra egyptiska stenar, Turkos på huvud och hals. Mina döttrar fick ett likadant smycke men med mörkblå och röd sten istället för Turkos.

           
Nefertiti betyder den sköna är kommen. Hon är mest känd för sin skönhet och är en av de mest avbildade kungligheterna. Tutamkhamun är den farao som dog endast 19 år gammal och är mest känd för guldskatterna som hittades i hans orörda gravkammare. Nefertiti var hans faster. Lite historia:)

    

Denna träfigur köpte vi nere i Kairo vid pyramiderna. Han sitter överst på bokhyllan och har en fin utsikt:) 
Vi köpte även en kattfigur till min bror och en väktare till min mamma och bonuspappa. Vid pyramiderna kan man pruta på rejält. Skäms inte om du prutar 70% av summan de först säger till er. Jag skäms inte ett dugg när jag prutar :D

De är ittriga och väldigt närgångna, men vill de ha nått sålt till mig, fick de allt sänka priserna!!!

                       
                           

                        


Dessa tre bilder på souvenirer ovanför prutade jag åt min gubbe. Han lämnade affären och jag stod kvar och prutade på i säkert 45 minuter. Jisses här kan jag lova att jag blev svettig*hahaha*. Mannen i affären ville ha 500 egyptiska pund för de två stående figurerna. Men efterhand kom de 3 pyramiderna och sfinxen med i summan. Men hallå där, 500 egyptiska pund är mer än svenska 500 kronor. Så mycket ville jag inte ge :O

Jag gick nöjd ut från affären med alla dessa grejer efter att gett honom 200 egyptiska pund ett tuggummi och en svensk guldpeng. Jag var så JÄKLA stolt efteråt.

Så här säger de i Egypten: Om du lämnar affären och säljaren ler när du går, då har du inte gjort en bra affär. Men däremot är han förbannad då har du gjort ett klipp! När jag var på väg ut ur affären så ville han först att min son skulle ta en bild på han och mig med sin mobil. Visst det bjöd jag på, men jag undrar vad han skulle med bilden till?!!

Jag smilade inte direkt på bilden, han kanske skulle mms:a iväg bilden och säga att jag är en turist de skall se upp för. *PRuTFARA* ;) Säljaren såg varken glad eller arg ut, lite dyster *hmmm*.....



             Ett vackert fotoalbum ville jag ha med hem.



  En kopp var ju bara ett måste, denna tyckte jag var så himla fin :)


Detta silversmycke prutade min son Serkan på. Han lyckades få det pris han ville ha.
Gubben som ägde affären sa att han kunde bli en lika bra prutare som sin mamma.

                           *You just need to practise*

Min äldsta son fick en gåva från oss som jag tyckte var så himla cool. Jag lovar att ta en bild och visa upp den också. Samt Melisas Alladin skor :)

Ånej den är slut !!!


Var så hungrig vid lunchtid idag och visste precis vad jag ville ha! Tog fram 2 av wasas delikatess linfrö från skafferiet, öppnade kylskåpet och letade frenetiskt efter min nya favorit tub.

ÅNEJ den är slut!!! Äldsta sonen har pressat ut det sista ur tuben......
Utan att säga till sin mamma som ÄLSKAR denna nya Kalle favorit. Bara att ge sig ut till affären imorrn för att köpa sig en ny tub.

Kanske man skall gömma den i kylskåpet så inte sonen hittar den nya tuben * hahahahaha* :D






Russian roulette en ny favoritlåt


Ju mer jag lyssnar på den, desto mer gillar jag denna helt underbara låt av Rihanna :))



*Valentine gåva*




Gubben surfade på blocket och fann denna helt underbara söta lilla perser gosse som just nu befinner sig uppe i Jönköping.
Är han inte underbart söt eller tycker ni han är ful som en del av mina familje medlemmar tycker?





Jag är uppväxt med en perser katt som hette Klippan. Jag älskar denna helt underbara ras katt och tycker de är så himla söööööta. Men däremot min man och äldsta dotter tycker de är fula. Förstår inte riktigt vad de menar, var sitter den fulheten nånstans?!!*hmm*

Hursom helst så har nu gubben förstått och sett mina *åhhh* och *naaaaw* när jag tittat runt på hemsidor och blocket annonser på perser katter. För nu har han hittat en till mig och skall köpa honom till mig.

                                                   
                                  *LOOOOVEEE* säger jag bara :))


Jag skrev i ett tidigare inlägg att nu skall vi inte ha fler katter, men herregud dessa små killar vi har härhemma är så himla goa och snälla. Ramses som är en Main Coon och Skogkatt är en busig liten kille som gärna vill leka liiiite mer än Zion är sugen på. Zion är 3 veckor äldre än Ramses och är en Helig Birma katt.
Ramses och han är lika stora och älskar Melisa trots att hon *bara* skall bära dem liiiite.
Zion är alldeles stilla och säger inte ett ljud när hon kånkar iväg med honom. Här tjatar man på Melisa var dag säkert 25 gånger , om att hon skall låta dem vara ifred!!

Nog kan jag tycka att hon låter dem vara lite mer ifred, nu än innan:)

Jag vill tacka er som skrev i kommentarer om vilka försäkringar ni har valt till era katter. Jag ringde runt och jämförde och till slut tog jag samma försäkrings bolag som du har Petra, Folksam. Vi valde försäkring upptill 40.000. Sedan skall dessa 3 herrar kastreras och jag skulle tro att de blir det samtidigt om man nu kan göra det?!

Ramses och Zion är chippade och vaccinerade en gång, nu i februari är det dags för andra sprutan. Denna lilla kille som vi skall hämta hem är både chippad och dubbelvaccinerad, samt har en stamtavla.



Klädbeställningar på väg till Alingsås och Simrishamn


Nu är allt sytt, inpackat och postat. Hoppas nu att posten leverar dessa nysydda barnplagg till både Katarina och Åsa inom kort nu.



Katarinas klädbeställning är sydd i stl 104. Dessa kläderna går att beställa på min hemsida
SVEAMYS. Hoppas lilla Philip trivs i kläderna :)
Normalt tar det 10 dagar för mig att sy en beställning om tygerna finns inne. Men vid större beställningar får man räkna med  ytterligare några dagar.





Baby kläder i stl 62 och 68 blev sydda till en söt liten påg borta i Simrishamn. Ena troll setet med svarta velour byxor är sydda i stl 62 medan de andra muddbyxorna är i samma storlek men med förlängd ben mudd. Hoppas den lilla pågen kommer att trivas bra i sina nya plagg :)

RSS 2.0